Gå direkt till innehåll
Fredsförhandlingen mellan Ukraina och Ryssland i Istanbul mars 2022.
Fredsförhandlingen mellan Ukraina och Ryssland i Istanbul mars 2022.

Blogginlägg -

Diplomati och en stark fredsrörelse är viktigare än någonsin

Krigshetsen pågår nu praktiskt taget dagligen. Befolkningen skall hjärntvättas på ungefär samma sätt som skett med klimatfrågan eller vaccinfrågan. Mainstreammedia och Public service larmar om skyddsrum, kaloriransonering, prepping, cyberattacker mm. ÖB, Must, Säpo, militärer från olika vapenslag för att inte tala om alla krigshetsande politiker larmar i media och gör sitt bästa för att skrämma upp befolkningen.

Krigshetsande politiker

Bland de mest märkliga är väl Nato-chefen Jens Stoltenbergs uttalande att svenskar nu ska vara beredda att offra sina liv i ett krig med Ryssland. Vår stats-, utrikes- och försvarsminister formulerar sig på ungefär samma sätt. Det finns skäl att fråga sig om herrarna är vid sina sinnens fulla bruk. Sverige har idag inget försvar som ens kan värna vårt territorium. Att mot den bakgrunden tala om krig med en stormakt med kärnvapen som Ryssland är näst intill skrattretande och vittnar om en avsaknad av realism.

Ryssland är världens till ytan största land och täcker stora delar av Europa och Asien. Gränsen mellan världsdelarna går vid Uralbergen. Landet har ca 145 miljoner invånare. Övriga länder i Europa måste, genom diplomati, sträva efter att återskapa normala relationer med Ryssland. Europa måste också komma bort från den för Europa så destruktiva påverkan som sker från det globaliststyrda Nato och USA vars målsättning, sedan mycket lång tid tillbaka, är att komma över Rysslands enorma naturresurser. Detta vill man även om priset blir krig och blodbad och ett ödelagt Europa. Konflikten i Ukraina är ett proxykrig mellan Ryssland och framför allt USA där ingen hänsyn tas till det lidande som det ukrainska folket utsätts för. Utan USA:s och övriga västländers stöd av vapenleveranser mm skulle konflikten varit löst för lång tid sedan men varje försök till fredsförhandlingar har saboterats. USA och övriga västländer vill inte ha fred. Kriget och slakten av människor i Ukraina skall fortsätta.

Varför inser inte Västvärlden sin begränsade del av världen och att vi inte längre har kapacitet att styra hela världen? Västvärlden utgör cirka en miljard av jordens cirka åtta miljarder människor. Omröstningen i FN:s generalförsamling om den ryska invasionen av Ukraina visade att majoriteten av organisationens medlemsländer föredrog ordet ”beklagar” och avvisade ordet ”fördöma” som ju västländerna insisterade på. Den före detta franske ambassadören i Moskva, Sylvie Bermann konstaterade att ”82% av världens befolkning vägrar att fördöma Putin”. Det ”internationella samfundet” som tillämpar sanktioner mot Ryssland utgörs alltså av enbart västländer.

Europa beroende av Ryssland

Nato-rådgivaren Jacques Baud betecknar i sin bok ”Operation Z” västländernas sanktioner som imbecilla, beslutad av dårar. Han skriver på sid 215:

Svagheten med västs strategi är att den bygger på antagandet att Ryssland behöver Europa mer än Europa behöver Ryssland. Det är bara barnsligt. För om Ryssland verkligen behöver Europa för konsumtionsvaror som landet inte producerar självt behöver Europa råvaror för att producera dessa varor. I slutändan är det Europa som är beroende av Ryssland.

Konsekvenserna av sanktionerna har blivit att Ryssland, som bedöms ha cirka en tredjedel av världens råvarutillgångar, vänder sig mot de länder som tillsammans utgör ca sju miljarder av jordens befolkning. De större av dessa länder utgör tillsammans organisationer som BRIC.

Resultatet av sanktionerna för Europa är nu uppenbara: recession, ekonomisk kräftgång och ökad arbetslöshet i Europa. Rysk ekonomi tycks dock inte ha skadats nämnvärt.

Västvärldens hyckleri och dubbelmoral

Ukrainakonflikten anses på alla sätt väsentligt mer klandervärd än Nato:s illegitima invasioner av Irak, Syrien, Afghanistan och Libyen. Invasioner som inte resulterat i vare sig sanktioner eller fördömanden. Allt som har med Ryssland att göra skall nu bojkottas och alla kontakter skall brytas. Detta gäller ryska idrottare, kulturutövare m fl. som idag utestängs från att delta i olika typer av internationella arrangemang. En relevant fråga är varför inte medborgare i USA har råkat ut för något liknande trots alla illegitima krig som den nationen har startat? Västvärldens hyckleri och dubbelmoral är monumentalt vilket resten av världen självklart har noterat.

En generation politiker som inte vet vad de pratar om

Det budskap som nu trummas ut är att Sverige måste börja förbereda sig för krig. Vapenindustrins orderböcker är fulltecknade. Vi har en generation kvinnliga och manliga politiker inom landet och inom EU som pratar om krig som det vore någon sorts lek med tennsoldater. Även formuleringar som att vi är i krig med Ryssland förekommer.

Det kan konstateras att majoriteten av dessa politiker har inte gjort värnplikt, till skillnad från kalla krigets generationer som fick göra både årslång värnplikt och ett stort antal månadslånga repetitionsövningar. Dessa krigsliknande utmattningsövningar med ständiga omgrupperingar kunde, i vart fall i norra Sverige, pågå i flera veckor i meterdjup snö och ofta i 30 – 35 graders kyla. Dessa övningar gav en viss försmak om vilka vidrigheter som väntar i krig. De som varit med om den typen av påfrestningar finner krigsretoriken idiotisk, totalt omdömeslös och avskyvärd. De förstår att krig är förödande och den absolut sämsta lösningen på en konflikt.

Fredsorganisationer möts av hat och hot

De fredsorganisationer som hittills ifrågasatt Nato-medlemskapet har mötts av både hat, hot och diverse nedlåtande omdömen. Krigshetsarna måste nu möta motstånd av en global fredsrörelse där målet måste vara att söka lösa konflikten med diplomati. Kan en sådan bred folklig rörelse skapas och vilka aktörer kan tänkas agera?

Europaparlamentsvalet 6 – 9 juni 2024 blir viktigt. Nytt parlament skall väljas och ny kommissionsordförande. De frågor som borde stå högst upp är fred och avspänning i Europa, stopp för klimatgalenskapen samt en reformering av EU där ledstjärnan borde vara att återföra makt till medlemsstaterna.

Väljarna i Europa har här möjlighet rösta fram ett nytt parlament bestående av ledamöter som delar den visionen. Dessa ledamöter har sedan möjlighet att välja kommissions-ordförande med samma vision. Den korrupta, ljugande och krigshetsande Ursula von der Leyen blir förhoppningsvis inte omvald.

De falanger inom Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna som är emot ett Nato-medlemskap, men kördes över av sina partiledare, bör agera för att få rätsida på politiken och hörsamma väljarnas uppfattningar. Åtskilliga, särskilt inom socialdemokratin borde vara rasande över att en maktfullkomlig partiledare, Magdalena Andersson, struntat i att partiet i kongress efter kongress sagt nej till Nato. Stor irritation finns nog också inom sverigedemokraterna. Båda partierna har grovt svikit sina vallöften. Svenska Freds och Läkare mot kärnvapen bör träda fram och klimatrörelsen måste skifta fokus och en gång för alla inse att jorden inte kommer att brinna upp på grund av de naturliga klimatförändringarna. Risken är betydligt större för en global brand om kärnvapen kommer till användning. Att vara ledande inom området fred och avspänning är långt mycket viktigare än att vara ledande inom klimatområdet.

Miljontals människor runt om i världen protesterade mot Irakkriget 2003. Det var en av de största antikrigsdemonstrationerna i historien. Nu måste en minst lika stark fredsrörelse skapas. En ny Berlinmur mellan öst och väst vore en katastrof för kommande generationer på båda sidor. Om så skulle ske kan konsekvenserna för västländernas befolkning på ca en miljard bli ödesdigra. Resten av jordens befolkning på ca sju miljarder har gång på gång konstaterat globalisternas angrepp på andra länder för att komma över deras tillgångar och den dubbelmoral och det hyckleri som råder i västländerna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Elsa Widding - Oberoende riksdagsledamot i Sveriges riksdag

Elsa Widding arbetar som oberoende riksdagsledamot för att uppnå en mer balanserad syn på klimatfrågan, och motverka ovetenskaplig alarmism. Ytterligare fokusområden är energifrågan och att tydliggöra vad som krävs för att få energisystemet att fungera. Sedan en tid tillbaka är jag även starkt engagerad i att bidra till en debatt om de förändringar som nu sker inom WHO och som om de går igenom kommer att påverka vår demokrati och mänskliga rättigheter. Jag har även en Youtube kanal, klimatkarusellen.

Elsa Widding - Sunt Förnuft
Stockholm
Sverige