Pressmeddelande -

Att arbeta cirkulärt är framtidens lösning på hotellens lönsamhetsutmaning

Genom att låta hotellen välja och betala endast för den service som faktiskt används vill Suusify skapa framtidens hotellallians. Det är ett cirkulärt tänkande där man delar på resurser som hotellet kanske bara behöver som punktinsatser.

Johan Öhman, är grundare bl a till gasellföretaget MiWell och har många års erfarenhet av att hjälpa hotell. Främst har han arbetat i den snåriga djungeln av revenue och distributions-frågor, för att öka hotellens lönsamhet. Men i spåren av pandemin och där han på nära håll fick se hur många hotell kämpar för sin existens, började han fundera på hur han skulle kunna ta ett nytt grepp för att stödja hotellen.

- Många hotell behöver hjälp att hitta en helhetslösning. Intäkterna är faktiskt bara en del av lönsamheten. Man behöver ofta hjälp även med allt från dyr distribution till negativ gästfeedback , säger Johan Öhman.

Suusify bygger på ett nätverk av samarbetspartners med lång erfarenhet av hotellbranschen, där alla partner delar samma målbild: att vara prisvärda, lyhörda, erfarna, personliga och snabba. Hotellen väljer själva vilka områden de vill ha hjälp med, och betalar endast för detta.

Fokuset ligger på att skapa värden; för gästen, personalen, verksamheten, lönsamheten och fastighetsägaren. Genom rätt verktyg, rätt personer och rätt leverantörer hjälper Suusify hotellen att hitta och plocka fram sin dolda potential. Man kan likna Suusify vid en färddator och motor, som det enskilda hotellet styr. Detta görs genom att ta ett helhetsgrepp runt hotellets verksamhet.

Johan exemplifierar detta så här:

- Säg att du säljer en flaska champagne på rummet till en gäst. Om du inte har ordning på hur och när din housekeeping eller reception ska få upp champagnen på rummet, kyld, med fryst is och allt - är då den flaskan champagne en intäkt? Eller är den faktiskt en kostnad som kan resultera i en missnöjd gäst? Vi vet hur man gör den beställda champagnen till en välkyld, rätt prissatt, faktisk intäkt, med en nöjd gäst som lämnar en bra recension efter sitt boende. Och kommer tillbaka till hotellet nästa gång.

”Vi har sett att det saknas ett alternativ till hotellkedjor och samarbetsorganisationer. Ett modernt sätt att tillhandahålla ett anpassat helhetsgrepp. Som ser var problemet verkligen ligger, och hittar bästa lösning på just det problemet. De gamla systemen med fyrkantiga lösningar, krångliga system och strikta varumärkesstandards som binder upp den enskilda hotellägaren på lång tid, hör inte hemma på 2020-talet.”, säger Johan Öhman.

För Suusify är transparensen en förutsättning, därför arbetar man med låga anslutningsavgifter utan krav, dolda avgifter och bindningstider.

- Det är dags att förändra en bransch som sitter fast i gamla mönster och istället skapa en helt transparent och gemensam lösning där vi växer tillsammans, avslutar Johan Öhman.

För att läsa mer om framtidens hotellallians, gå in på suusify.com

Ämnen

  • Semester

Vår vision är att skapa en kostnadseffektiv helhetslösning som förenklar hotellens vardag och ger dem mer tid att fokusera på det de är bäst på - och med det höja värdet för såväl gästen som personal och ägare.

Motorn i Suusify kommer från MiWell vars uppgift varit att hjälpa hotellen med främst Revenue Management.

Suusify ämnar att bli den nya helhetslösningen som hjälper hotellen att identifiera sina möjligheter och att optimera dessa för att öka hela värdet för det enskilda hotellet.

Suusify består av ett nätverk av människor med lång och gedigen erfarenhet inom hotellvärlden, med expertis inom alla områden.

Kontakter

Johan Öhman

Presskontakt VD och grundare 073-501 27 21 LinkedIn

Relaterat innehåll