Gå direkt till innehåll
All time high för sommarturismen längs Sydkusten!

Pressmeddelande -

All time high för sommarturismen längs Sydkusten!

När Tillväxtverket i dagarna publicerade den officiella inkvarteringsstatistiken för hela landet kunde Trelleborg glädja sig åt ett riktigt styrkebesked. Kommunen noterar totalt 82 728 kommersiella gästnätter för juni, juli och augusti, vilket är all time high.

I en period där pandemin fortfarande höll ett hårt grepp om allas tillvaro och samtidigt starkt begränsade företagens förutsättningar att bedriva sin verksamhet redovisar de kommersiella boendeanläggningarna i Trelleborgs kommun en ökning på 14 procent mot 2019. Detta kan jämföras med utvecklingen i hela Skåne som backar med -12 procent och Österlen med omnejd som i samma jämförelse minskar med -2 procent.

- Det är extra glädjande att Trelleborg och Sydkusten har lyckats locka så många fler att vilja upptäcka vår del av världen. Att vi dessutom i en prövande tid har kunnat ta marknadsandelar i tuff konkurrens med andra destinationer bådar gott för framtiden. Sydkusten erbjuder helt enkelt något som många vill uppleva, säger Maarja Edman, VD Visit Trelleborg.

    Sett över tid så slår sommarens framgång även den tidigare rekordnoteringen från 2017 där 76.132 gästnätter redovisades, vilket motsvarar en ökning med 9%.

    - Det stora mediala intresset som vi upplever och den ökade exponering destinationens företagare och besöksmål får gör att sommarens goda resultat också ska kunna sprida sig till andra delar av året. Vår närhet till städer så som Malmö och Köpenhamn gör att vi har en upplevelsesugen och köpstark målgrupp runt hörnet året om. Det är inte alla förunnat, konstaterar Maarja Edman.

      Även om sommarsäsongen nu kan läggas till handlingarna så attraherar destinationen fortfarande fler besökare, då många verksamheter har öppet året runt. Höstens smaker med sitt ursprung i den skånska slätten, livsstils-shopping och naturen som så här års skiftar i både färg och form lockar till vardagsflykt och rekreation. Det innebär att destinationen, trots den pandemirelaterade svaga starten på året, siktar mot att på helårsbasis passera 2019 års notering om 116.000 gästnätter.

      Källa: SCB/Tillväxtverket

      Inkvarteringsstatistiken beskriver en del av turismen i Sverige och avser enbart kommersiella övernattningar på hotell, stugbyar, vandrarhem, camping.

      Dagbesök, övernattningar i fritidshus, besök hos släkt och vänner eller privat hyrda boenden via exempelvis Airbnb som är viktiga delar av turismen ingår inte.

      Relaterade länkar

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner


      Din guide till Skånes sydkust!

      Visit Trelleborg

      Kontinentgatan 2

      231 83 Trelleborg

      Telefon: 0410-733000

      www.visittrelleborg.se

      Kontakter

      Maarja Edman

      Maarja Edman

      Presskontakt VD +46 708 - 81 71 74

      Relaterat innehåll

      Din guide till Skånes Sydkust!

      Visit Trelleborg har som uppdrag att främja turismens roll i samhällsutvecklingen. Steg för steg. Hjärta för hjärta. Vi bjuder in till en plats där människor är välkomna precis som de är. Till ett Trelleborg som är genuint i allt från bemötande till mat, hantverk och platsens unika värden. Framför allt bjuder vi in till glädje – året om.

      Visit Trelleborg
      Corfitz Beck Friisgatan 5A
      231 43 Trelleborg
      Sweden