Pressmeddelande -

Värmland och Karlstads Besöksnäringsdagar 2021

Den 2-3 december är det dags för Värmland och Karlstads besöksnäringsdagar 2021. Två dagar med temat Attraktiva platser med människan i centrum som fylls med inspirerande gästföreläsare, innovativa exempel från besöksnäringsbranschen och trender för framtiden.

– Vi ser verkligen fram emot att äntligen få välkomna Värmlands besöksnäring, tjänstepersoner, politik och akademin till Värmland och Karlstads besöksnäringsdagar och att få träffas fysiskt igen för att få nya intryck och utbyta goda idéer med varandra efter ett långt uppehåll på grund av pandemin. Attraktiva platser med människan i centrum är temat för årets besöksnäringsdagar och är ett av de insatsområdena i Värmlandsstrategin 2040. En insats som är en otroligt viktig del för Värmlands besöksnäring och för besöksnäringen i stort, säger Mia Landin, vd på Visit Värmland.

I år hålls besöksnäringsdagarna i Karlstad från lunch till lunch på Karlstad CCC och temat för årets besöksnäringsdagar är Attraktiva platser med människan i centrum. Under de två dagarna samlas representanter från besöksnäringen för att ta del av ny kunskap och inspireras genom olika föreläsningar. Bland annat föreläser reseexperten Lottie Knutsson som tar gästerna genom framtidens trender, Moa Björnson, utvecklingschef på Træna i Norge pratar om platsers potential och Anders Johansson, krönikör på Besöksliv berättar om vikten att tänka nytt och anpassa sin verksamhet till nya förutsättningar. På plats delar också nationella och lokala aktörer i Värmland med sig av goda exempel och innovativa lösningar och gästerna får möjlighet att nätverka med andra yrkesverksamma inom besöksnäringen.

– I år känns det extra viktigt att bjuda in till besöksnäringsdagar. Det har varit en extremt tuff tid för besöksnäringen och vi behöver lyfta blicken för att förstå vad som är viktigast att satsa på. Dels vet vi att vissa målgrupper och marknader inte kommer komma tillbaka så snabbt som vi önskar. Vi behöver tillsammans med besöksnäringen rusta oss för en förändring. Det gör att samverkan mellan det offentliga och det privata just nu är extra viktig. Karlstad har varje år en besöksnäringsdag, men vartannat år genomför vi två besöksnäringsdagar tillsammans med Visit Värmland i Karlstad och det känns extra bra med detta samarbete i år, säger Maria Westin, turismchef Karlstads kommun.

Förutom inspirerande föreläsningar bjuder besöksnäringsdagarna 2021 på en härlig kväll på Elite Stadshotellet i Karlstad. Under kvällen delas även priser ut till årets vinnare av Värmlands Turismpris 2021, Årets uppstickare och Årets uppsats.

För mer information:
Mia Landin, vd Visit Värmland, tel. 054-776 60 01.

Maria Westin, turismchef Karlstads kommun, tel. 070-529 7550.

Ämnen

  • Livsstil, mode, fritid

Regioner

  • Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.

Kontakter

Relaterat innehåll