Gå direkt till innehåll
HomeQ och Fastighetsägarna förlänger och utökar sitt samarbete

Pressmeddelande -

HomeQ och Fastighetsägarna förlänger och utökar sitt samarbete

HomeQ och Fastighetsägarna MittNord skrev på det första samarbetsavtalet 2018. Året därpå stod det klart att samarbetet utökades ytterligare med Fastighetsägarna GFR. Nu har Fastighetsägarna GFR och MittNord förnyat sitt samarbetsavtal med HomeQ.

Med avtalet vill HomeQ och Fastighetsägarna fortsätta arbetet för en trygg, enkel och pålitligt samlingsplats för hyresvärdar. Fastighetsägarna har över 9000 medlemsföretag runt om i landet och via avtalet ges möjligheten för medlemsföretagen att ta del av HomeQ:s uthyrningsmjukvara och marknadsplats till ett förmånligt pris.

– Ett av våra viktigaste uppdrag som medlemsorganisation är att erbjuda våra medlemmar stöd och hjälp i vardagen. Många av våra medlemmar är småföretagare och att kunna erbjuda dem HomeQ:s enkla och trygga tjänst för bostadsuthyrning är en självklarhet för oss, säger Susanna Roback, VD Fastighetsägarna MittNord.

Hedi Kurda, VD på HomeQ, fortsätter.

– Sverige har saknat en pålitlig och enkel samlingsplats för hyresbostäder. Under de senaste åren har vi tillsammans med Fastighetsägarna levererat just detta och hundratals medlemsbolag har anslutit. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta för en enhetlig, enkel och lättillgänglig bostadsmarknaden med Fastighetsägarna, säger Hedi Kurda.

Utöver arbetet för en trygg och enkel samlingsplats för hyresbostäder innebär samarbetet även att att Fastighetsägarna rekommenderar HomeQ som uthyrningslösning för alla sina medlemmar i respektive region, men också att HomeQ och Fastighetsägarna gemensamt ska dela statistik om hyresrättsmarknaden. Övergripande data om bland annat söktryck och demografier kommer att delas via dessa rapporter. Med närmare 10 procent av den vuxna befolkning som registrerade medlemmar har HomeQ en unik insikt om hyresrättsmarknaden.

– Ett av våra viktigaste uppdrag är att bidra till att minska bostadsbristen i samhället. Att erbjuda HomeQ:s öppna och moderna plattform som underlättar för både sökande och fastighetsägare är ett av flera sätt som vi vill bidra till en effektivare bostadsmarknad, säger Rikard Ljunggren, VD Fastighetsägarna GFR.



Ämnen

Kategorier


Med 600 000 registrerade bostadssökande och 300 fastighetsbolag på plattformen är HomeQ Sveriges största marknadsplats för förstahandslägenheter.

För bostadsbolag erbjuder HomeQ en unik mjukvara som sätter stora delar av uthyrningsarbetet på autopilot och ökar säkerheten i urvalsprocessen genom bakgrundskontroller och loggföring.

För bostadssökande samlar HomeQ lediga lägenheter från hundratals bostadsbolag på en enda plats. Istället för att hitta och registrera sig på otaliga webbsidor över hela landet så kan den bostadssökande kostnadsfritt hitta lediga lägenheter, lämna intresseanmälan och svara på erbjudan i samma gränssnitt, oavsett vart i landet de vill bo.

HomeQ
Elektrogatan 10
171 54 Solna
Sweden