Gå direkt till innehåll
Naturbordet med Galadriel Andersson och Jill Karlsson. Foto: Assar Larsson
Naturbordet med Galadriel Andersson och Jill Karlsson. Foto: Assar Larsson

Pressmeddelande -

Naturbordet till final i SM i utomhusmatlagning

I söndags arrangerade Destination Läckö-Kinnekulle för tredje året i rad en deltävling till SM i utomhusmatlagning i Husaby på Kinnekulle. Tre lag gjorde upp om en plats till finalen i SM i utomhusmatlagning som går av stapeln i Skövde i maj 2022. Två vänner från Vänersborg, en far och dotter från Lidköping och två kollegor från Karlsborg. En härlig blandning av deltagande lag. På 2,5 timme lagade lagen en trerättersmeny av lokala råvaror. Det fanns bland annat färsk minimajs, kålrabbi, tomater i olika färger och former, mjöl, ramslöksolja, lake, fårfransyska och filliostus att välja på. 

- Att sätta ihop en råvarukorg till detta evenemang är inte svårt då vi har så många bra lokala producenter. Det svåra är att välja vilka man ska ha med, säger Malin Johansson Fahlström, Destination Läckö-Kinnekulle. 

Juryn som bedömde maten bestod av Petter Nordgren som driver Restaurang Sjöboden i Spiken, Henrik Wiberger som verksamhetsansvarig Restaurang 1934 i Lidköping och Eva-Maria Friberg som bland annat driver Discover Sweden Tours på Kinnekulle. Tillsammans med metoddomare Sven-Erik Larsson korade de det vinnande laget – Naturbordet från Karlsborg med tävlande Jill Karlsson och Galadriel Andersson som nu får göra upp i finalen. Tre rätter som smakade gott, såg goda ut och var upplagt på ett härligt sätt gjorde att de kammade hem segern. 

- Vi försökte verkligen laga vår meny så att det skulle kännas, smaka, lukta och se ut som att maten vi lagade var över öppen eld. Jag hoppas att vi lyckades med det. Vi hade roligt och det var en riktigt trevlig dag och alla kämpade på bra, säger Jill Karlsson, Naturbordet.

För mer information: Malin Johansson Fahlström, Marknadskommunikatör Destination Läckö-Kinnekulle AB, malin@lackokinnekulle.se 0510-27 405

Ämnen

Kategorier

Regioner


Destination Läckö-Kinnekulle AB ägs av kommunerna Götene och Lidköping. Destinationsbolaget har i uppdrag att arbeta med destinationsmarknadsföring, affärsutveckling och utveckling av nya och befintliga besöksmål, evenemang, besöksservice och tjänsteförsäljning.

Kontakter

Anna Ohlin Ek

Anna Ohlin Ek

Presskontakt VD Destination Läckö-Kinnekulle AB 0510-20096

Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle AB!

Destination Läckö-Kinnekulle AB ägs av kommunerna Götene och Lidköping. Destinationsbolaget har i uppdrag att arbeta med destinationsmarknadsföring, affärsutveckling och utveckling av nya och befintliga besöksmål, evenemang, mottagningsservice och tjänsteförsäljning.