Gå direkt till innehåll
Kläppen Ski Resort vinnare av Guldvingen Årets arbetsgivare inom besöksnäringen. Foto: Anna Holm/Visit Dalarna
Kläppen Ski Resort vinnare av Guldvingen Årets arbetsgivare inom besöksnäringen. Foto: Anna Holm/Visit Dalarna

Pressmeddelande -

Skedvi Bröd och Kläppen vinnare av Guldvingen

Under torsdagskvällen 28 oktober delades det nyinstiftade priset Guldvingen ut för första gången. Vinnare i Årets besöksnäringsföretag är Skedvi Bröd och Årets bästa arbetsgivare inom besöksnäringen är Kläppen Ski Resort.

Priset Guldvingen ska lyfta goda exempel inom Dalarnas besöksnäring, som på olika sätt bidrar till destinationsutveckling. Priset är instiftat av Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF) och delades nu ut för första gången. Under en gala på Hotell Lerdalshöjden i Rättvik, i samband med besöksnäringens branschdagar Up to Date, fick vinnarna i de två kategorierna äntra scenen för att ta emot sina utmärkelser från Lotta Backlund, vice ordförande i DBEF, samt Katrin Strandell, juryns ordförande.

Årets besöksnäringsföretag: Skedvi Bröd AB

Med motiveringen:

”Företaget har år för år utvecklats på ett imponerande sätt och låter inte bara turister utan även dalfolk upptäcka tjusningen med lokal (dala)mat.”

Priset för Årets besöksnäringsföretag ska gå till ett företag som genom nytänkande, engagemang och framåtanda bidragit till att stärka Dalarnas besöksnäring lokalt eller regionalt.

Årets arbetsgivare inom besöksnäringen: Kläppen Ski Resort AB

Med motiveringen:

”Företaget drivs och utvecklas med stort engagemang och hjärta till glädje och gagn för både besökare, idrottare och lokalsamhälle. Stora och tuffa satsningar har gjorts pågående pandemi till trots som på ett spännande sätt kommer att välkomna framtidens besökare.”

Priset Årets arbetsgivare inom besöksnäringen ska gå till en arbetsgivare som utmärkt sig genom ett aktivt arbete inom social hållbarhet, det vill säga som genom aktiva insatser och ett högt engagemang skapat ett mer hållbart arbetsliv för sina medarbetare.

Om priset Guldvingen

Det nyinstiftade priset kommer att delas ut varje år i samband med Dalarnas besöksnärings branschdagar Up to Date. Vem som helst är välkommen att nominera kandidater, därefter utser en jury de slutliga vinnarna. Ett kriterium är att det företag som nomineras behöver vara medlem i DBEF.

För mer info: Katrin Strandell, katrin.strandell@moraparken.se.

Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF)

Föreningens uppdrag är att tillsammans med Visit Dalarna AB arbeta för det gemensamma målet att föra Dalarna framåt vad gäller besöksnäringen. Föreningen bildades genom en fusion av de tidigare destinationsbolagsföreningarna Turistrådet Norra Dalarna Turism, Siljan Turism Intressenter och Samverkan Visit Södra Dalarna.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att utveckla, marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt.

Dalarna är idag Sveriges fjärde största besöksregion med målet att år 2030 vara norra Europas ledande och mest attraktiva destination som erbjuder välkomnande och äkta upplevelser året runt.

Besöksnäringen i Dalarna är en viktig basnäring med en omsättning på 7,2 miljarder. Visit Dalarna företräder regionens besöksnäring, marknadsför och säljer Dalarna som attraktivt besöksmål samt driver utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer. Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner i nära samverkan med 700 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening. Bolaget har ca 45 anställda och omsätter ca 70 miljoner SEK. Huvudkontoret finns i Rättvik.

Kontakter

Annika Enmalm

Annika Enmalm

Presskontakt PR-kommunikatör Hanterar förfrågningar från press +46 (0)10-600 29 71

Din officiella guide till Dalarna

Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att utveckla, marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt.

Vi företräder regionens besöksnäring och driver utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer. Destinationsbolaget Visit Dalarna AB är en icke vinstdrivande organisation som ägs av Dalarnas 15 kommuner och agerar i nära samverkan med över 700 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening. Huvudkontoret finns i Rättvik.

Visit Dalarna AB
Vasagatan 6
795 30 Rättvik
Sverige
Besök våra andra nyhetsrum