Gå direkt till innehåll
Jan Wallsin, VD Pincho Nation och Daniel Christensen ny franchisetagare Pincho Nation Porsgrunn, Norge
Jan Wallsin, VD Pincho Nation och Daniel Christensen ny franchisetagare Pincho Nation Porsgrunn, Norge

Pressmeddelande -

Restaurangkedjan Pinchos fortsätter expandera internationellt - öppnar i Porsgrunn, Norge

Restaurangkedjan Pinchos kommer i början av 2022 att öppna ytterligare en restaurang i Norge under varumärket Pincho Nation. Kedjan har sedan 2018 funnits i Oslo med två egenägda restauranger för att säkerställa att konceptet tas emot väl på den norska marknaden. Pincho Nation Porsgrunn blir den första franchiseägda enheten i Norge och restaurangkedjan har höga expansionsmål för de nordiska marknaderna kommande tre år.

Franchising som modell fungerar väldigt väl för Pinchos i Sverige, där kedjan idag består av 64 restauranger. Varumärket är välkänt i Sverige och utmärker sig med sin extravaganta inredning, färgglada drinkar och breda meny av smårätter från hela världen. Gästen har full kontroll över sitt besök och kan själv boka, beställa och betala med Pinchos app. På övriga nordiska marknader arbetar Pinchos under varumärket Pincho Nation.

”Vi vill investera i att växa internationellt genom franchising och ser potential för 15-20 restauranger på varje nordisk marknad kommande tre år. Att arbeta med drivna lokala entreprenörer är en viktig framgångsfaktor för oss. Det gläder oss att våra första franchisetagare från Norge har både gedigen erfarenhet som restauratörer och starkt engagemang. Vi ser fram emot att stötta dem i arbetet att öppna och driva Pincho Nation Porsgrunn.” säger Jan Wallsin, CEO, Pincho Nation AB.

Restaurangkedjan planerar att öka expansionstakten i takt med att pandemin klingar av. Fokus ligger på de nordiska marknaderna och redan i augusti i år öppnades en ny restaurang i Lahti, Finland.

“Vår strategi har varit att etablera egna restauranger på nya marknader för att säkra att konceptet blir väl mottaget innan vi öppnar för franchising. Detta arbetssätt ger en trygghet, både för bolaget och för våra partners. Som Franchisegivare skall vi kunna supportera våra franchisetagare på bästa sätt även utanför Sverige. Det är roligt att vi ser ett stort intresse för att etablera Pinchos i både Finland, Norge och Danmark.” säger Jan Wallsin, CEO, Pincho Nation.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Pinchos är en svensk restaurangkedja som serverar smårätter från hela världens kök. En härlig blandning av burgare, dumplings och paella, läckra desserter och färgglada drinkar. Tanken är att det ska finnas något för alla smaker. Restaurangerna har extravagant dekor i härliga färger. Pinchos har 70 restauranger i Sverige, Danmark, Finland och Norge, utanför Sverige verkar vi under varumärket Pincho Nation. 90% av restaurangerna drivs av lokala franchisetagare.  Våra gäster bokar bord, beställer och betalar i vår app. Vi är faktiskt den första restaurangen i världen där alla beställningar sker via app.

Kontakter

Viveca Järhult

Viveca Järhult

Presskontakt CMO / Marknadschef PR och Marknad +46735201949

Relaterat innehåll

The App Restaurant

Pinchos är en svensk restaurangkedja som serverar smårätter från hela världens kök. En härlig blandning av burgare, dumplings och paella, läckra desserter och färgglada drinkar. Tanken är att det ska finnas något för alla smaker. Restaurangerna har extravagant dekor i härliga färger. Våra gäster bokar bord, beställer och betalar i vår app. Vi är faktiskt den första restaurangen i världen där alla beställningar sker via app. Utanför Sverige går vi under namnet Pincho Nation.

Pinchos
Trädgårdsgatan 2
411 08 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum