Gå direkt till innehåll
Foto: Linda Karlsson
Foto: Linda Karlsson

Blogginlägg -

Västerbottensost® efterlysning av Sveriges Landskapspizzor engagerar

Efter att Västerbottensost® gick ut med sökandet efter Sveriges Landskapspizza har många fantasifulla bidrag kommit in från norr till söder.

Vad sägs om Knäckepizza i Jämtland, Pizza med lingon i Värmland eller varför inte pizza med souvas och trattkantareller i Västerbotten?

Engagemanget från svenska folket har varit stort och om dessa pizzor blir respektive landskaps pizza återstår att se. Tävlingen rullar vidare till och med 10 oktober. 

Om Landskapspizza

Landskapsblommor, landskapsdjur, landskapsrätter och nu landskapspizzor. Det är Västerbottensost ambition. Genom en nationell tävling bjuder Västerbottensost in svenska folket att skapa 25 nya pizzor som ska representera det unika och goda Sverige har att erbjuda – från Lappland i norr till Skåne i söder.

Juryn utser 25 vinnande pizzor
En jury bestående av Ostmästare Thomas Rudin och representanterna; Emmah Strömberg, kock på Ètoile, och Eric Hristov, kock på Restaurang Hasselbo, från Svenska Juniorkocklandslaget väljer tillsammans ut en vinnande pizza per landskap.

Fina priser till vinnarna
Utöver äran belönas skaparna av de 25 vinnande landskapspizzorna med fina pizzapriser från det norrländska familjeföretaget Gourmetstål som tillverkar pizzastål av hög kvalitet. Tävlingen pågår mellan 30 augusti och 10 oktober 2021 och återfinns både i butik och i Västerbottensost digitala kanaler.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Petra Kangas

Petra Kangas

Presskontakt Kommunikationschef +46 733 67 66 89

Relaterat innehåll

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.