Gå direkt till innehåll
Jenny Roshage-Theander
Jenny Roshage-Theander

Pressmeddelande -

Karin Franssons Mentorpris 2021 tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott

Jenny Roshage-Theander, restaurangchef på Näsby Slott har tilldelats Karin Franssons Mentorpris 2021 under morgonens prisutdelning på Restaurangakademien i Stockholm. År 2012 instiftade Årets Kock detta pris uppkallat efter Karin Fransson som syftar till att belöna mentorer som i sitt arbete och ledarskap bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.

- Jag är extremt glad och stolt! Att få bli uppmärksammad för sitt arbete gentemot mina medarbetare är enormt stort. Både Karin Fransson och tidigare pristagare och övriga nominerade är alla stora förebilder i branschen och jag är otroligt glad att få vara en del av det.

Juryns motivering till årets vinnare lyder:

Jenny Roshage-Theander är en förebild för kvinnor i köket, en glädjespridare med ett brett kunskapsregister inom restaurang. Hon är en integrerande och tillgänglig ledare som stöttar sin personal. Jenny Roshage-Theander arbetar ödmjukt i det tysta med sitt mentorskap, hon peppar och lyfter framför allt unga i branschen.

Efter snart 15 år inom hotell- och restaurangbranschen har Jenny en gedigen bakgrund som kock, konditor och varit med och drivit ett flertal restauranger. Utöver detta är hon även sommelier. De senare åren har ledarskap och konceptutveckling inom restaurang och hotell varit hennes stora fokus och passion.

- Jag tror att om vi ska förbättra vår bransch krävs det att chefer väljer att bli ledare. Jag vill bygga arbetsplatser där våra medarbetare är i fokus. Mår de bra och trivs kommer både lönsamhet och nöjda gäster som ett resultat, säger Jenny.

Om Karin Franssons Mentorpris

År 2012 instiftade Årets Kock ett mentorpris uppkallat efter Karin Fransson som syftar till att belöna mentorer som i sitt arbete bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar. Sedan 2018 ansvarar Restaurangakademien för mentorpriset.

Om Näsby Slott

Näsby slott som har anor från 1600-talet är en plats med vackra salonger, takmålningar och kristallkronor. Slottet kallas även festernas slott och här finns Lilla Slottskrogen och ett vincafé i slottets vinkällare utöver slottsmatsalen där fest- och konferensgäster serveras. Här är menyerna levande och anpassas efter säsong. På våren och sommaren är jordgubbar, nässlor, sparris och andra primörer som godast, på hösten tas egna äpplen från slottsträdgården in i matlagningen. På vinterhalvåret ligger fokus på inläggning, gravning och rökning. Att vinerna på vinlistan kommer från seriösa vinbönder med hantverket i fokus är en självklarhet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholm Meeting Selection (SMS) driver 10 hotell, slott och mötesplatser med olika inriktningar i Stockholm med omnejd. Allt från anrika slott och herrgårdar vid vackra sjölägen och kreativa mötesplatser i city. Vi tror på det levande mötet där kombinationen av förstklassig mat, spännande design och atmosfär gör varje besök till en upplevelse utöver det vanliga. Våra hotell finns samtliga på bekvämt avstånd från Stockholm City och flera av dem nära Bromma och Arlanda flygplats.

I Stockholm Meeting Selection ingår Ulfsunda Slott, Hesselby Slott, Skytteholm Hotell & Konferens och Åkeshofs Slott i västerort, samt Näsby Slott i Täby, Lovik och Bosön på Lidingö, Sturegatan 15 och Restaurang Hantverket i city samt Rosersberg Slottshotell i Sigtuna.

Stockholm Meeting Selection - mötesplatser i och omkring Stockholm

Det finns många anledningar till att samlas för ett möte eller en konferens. Att alla faktiskt möts på riktigt, fokuserar, inspireras, enas och upplever kan vara några. Då är det viktigt att alla bitar faller på plats – mötesplatsens läge, atmosfären och lokalen, men också att servicen, boendet och maten motsvarar de krav som ställs. Oavsett ert syfte har vi en plats och en känsla som passar er.

Med åtta olika hotell och eventlokaler som vi både driver och bokar finns många olika typer av möten. Och eftersom vi är på plats vet vi vad vi lovar och vågar därför lova hög kvalitet. Stockholm Meeting Selection kan snabbt matcha era behov med en eller flera bra ställen. Oavsett om det gäller det lilla eller det stora mötet.