Gå direkt till innehåll
Elite Hotels vinnare av det Svenska SEO-priset som årligen utser Sveriges synligaste sajter.
Elite Hotels vinnare av det Svenska SEO-priset som årligen utser Sveriges synligaste sajter.

Nyhet -

Elite Hotels vinner det Svenska SEO-priset i kategorin Digital omställning!

Genom att tänka kreativt för att fånga upp mer av det sökbeteende som finns på Google, och samtidigt arbeta smart med SEO utifrån både tekniska aspekter och ett gediget innehållsarbete, har Elite Hotels nu tilldelats en ärofylld pallplats och utsetts till vinnare av det Svenska SEO-priset inom kategorin Digital omställning.

Hotellsegmentet är ett av de allra svåraste områdena på Google. Förutom OTA’s – stora bokningsjättar online, tar Google själva upp en stor del av utrymmet i sökresultatet genom sina egna sökrutor för hotell. Det lämnar lite utrymme kvar för hotellaktörer vilket gjort att sajter inom segmentet tvingats tänka stort i termer av kreativitet och strategi. Dessutom rankas detta till ett av de mest konkurrensutsatta områdena då klickpriser lätt skenar iväg på Googles särskilt anpassade annonsplatser, Hotel Ads. Något som ställer ytterligare krav på att arbeta smart för att lyckas med synligheten.

För att möta denna utmaning har Elite Hotels aktivt arbetat med SEO genom att vidta en rad olika åtgärder. Dels tillsatte bolaget tidigt ett dedikerat SEO-team inhouse, och lyfte samtidigt in den digitala byrån Pineberry. Med hjälp av ett gediget copyarbete för att SEO-anpassa innehåll kunde man snabbt nå en högre organisk rankning på Google, med effekten av en bättre konvertering på målsidor. Men också att innehåll från sajten i högre grad började spridas mer i sociala medier. I kombination med att sajten gradvis har förbättrats genom utveckling av tekniska aspekter kunde Elite Hotels öka den organiska synligheten med 30 procent – från en redan hög nivå.

Genom att tänka kreativt för att fånga upp mer av det sökbeteende som finns på Google, och samtidigt arbeta smart med SEO utifrån både tekniska aspekter och ett gediget innehållsarbete, har Elite Hotels nu tilldelats en ärofylld pallplats och utsetts till vinnare av det Svenska SEO-priset inom kategorin ”Digital omställning”.

”Ett engagerat och motiverat team med fokus på såväl content som tekniska SEO-aspekter har tagit elite.se till dagens nivå. Vår digitala byrå har med tydlighet drivit ett gediget analysarbete och vi har internt ökat vår produktivitet genom att tillsätta ett dedikerat SEO-team. Arbetet är långsiktigt och den växande organiska trafiken är av hög prioritet. Vårt mål under 2022 är fortsatt fokus på just detta, samt att öka takten i vårt SEO-arbete ytterligare.” – säger Erica Stigerud, Head of Marketing & eCom Operations på Elite Hotels of Sweden.

Svenska SEO-priset uppmärksammar duktiga personer, framstående sajter och e-handlare som lyckats synliggöra sin sajt genom organiskt sök med hjälp av SEO. Juryn består av Sveriges främsta personer inom SEO, och utser varje år Sveriges topprankade finalister inom 25 kategorier där vinnarna koras genom att granska utvecklingen i organisk synlighet över det senaste året. Läs mer om Svenska SEO-priset här.

Om Elite Hotels

Elite Hotels of Sweden är Sveriges största familjeägda hotellverksamhet med 40 hotell på 25 orter i Sverige. Det senaste tillskottet The Wood Hotel by Elite öppnades i oktober i Skellefteå, och ytterligare hotell byggs i Södertälje med öppning 2022. I koncernen ingår VANA med tillhörande spa och Rooftop by VANA samt restaurangkedjan Paolos och Sveriges ledande gastropubkedja, The Bishops Arms.

För mer information, vänligen kontakta:

Erica Stigerud, Head of Marketing & eCom Operations, Elite Hotels of Sweden: erica.stigerud@elite.se

Tomas Bäcklund, Marknadschef, Elite Hotels of Sweden: tomas.backlund@elite.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Bäcklund

Tomas Bäcklund

Presskontakt Marknadschef Marknad 073 739 70 05
David Halldén

David Halldén

Presskontakt CEO 070-844 19 98

VÄLKOMMEN TILL ELITE HOTELS - HOS OSS ÄR ALLA HEDERSGÄSTER!

Boka Sveriges bästa hotellupplevelse hos Elite Hotels. Vi ser alla gäster som våra hedersgäster och gör alltid vårt bästa för att du ska känna dig hemmastadd och väl omhändertagen när du besöker oss.

Elite Hotels grundades 1991 av Bicky Chakraborty, vars vision om att återställa vackra hotell till sin forna glans lever idag vidare genom hans dotter och Elite Hotels ägare Caroline Chakraborty. Vi fortsätter dessutom att skapa helt nya hotellupplevelser med mål om att göra dem till ortens stolthet och självklara medelpunkt. Idag erbjuder vi ett fyrtiotal centrala hotell över hela Sverige, gastropubkedjan The Bishops Arms, Vana Spa och många unika restaurangkoncept.

Varmt välkommen till oss!

Elite Hotels
Hälsingegatan 32, 6 tr
100 31 Stockholm
Sverige