Pressmeddelande -

Ett år som vinmakare börjar nu - upplev hantverket på nära håll!

På fredag är det dags för årets skörd på vingårdsdestinationen The Winery Hotel. Druvorna plockas på hotellets vingård i Toscana och framställs till det ekologiska vinet Winery Red. För vissa innebär det här början på ett drygt år av djupdykning i vinmakeri och att bli Winemaker for a Year. " Vi har blivit som en vinfamilj där intresset för hantverket bakom flaskan svetsat oss samman."

Skörden på The Winery Hotel är årets höjdpunkt och ett tillfälle, för hotellets gäster och externa besökare, att uppleva hantverket bakom en flaska vin på nära håll.

Druvorna anländer i en kylkontrollerad långtradare från hotellets vingård Terreno i Chianti Classico-distriktet i Toscana. De sorteras, krossas och pumpas in i tankarna i hotellets vineri, i lobbyn. Vinet som framställs är ekologiskt och blir i år en blend av druvsorterna Merlot och Sangiovese.


Helgen bjuder på spännande och lärorika skördeaktiviteter och den urbana vingårdsdestinationen The Winery Hotel sjuder av aktivitet.

Ett år som vinmakare

För ett tiotal lyckligt lottade sällskap innebär skörden även början på programmet Winemaker for a Year. En helårsupplevelse där deltagarna får följa vinets resa under hela framställningsperioden – från skörd till buteljering.

– Den här upplevelsen har verkligen förändrat vår syn på hantverket vinmakeri, menar Sandra och Håkan som följt programmet sedan förra skörden och nu närmar sig slutfasen.

De har, genom ett tiotal workshops, masterclasses och vinprovningar under året, lärt sig om vinmakeri och vinkunskap. Upplevelsen avslutas i vår då de kan njuta av det färdiga vinet de följt från druva till flaska.

– Vi har lärt oss så mycket genom att få följa med bakom kulisserna i vineriet på The Winery Hotel och vi ser fram emot att snart äntligen få smaka vårt vin, berättar de.

Nu i helgen kommer deltagarna till 2021-års upplaga av Winemaker for a Year att påbörja sitt år som vinmakare. De startar med en helg fylld av skördeaktiviteter såsom druvsortering, mustprovning och en djupdykande skördevisning i hotellets vineri.

Som en kunskapstörstande vinfamilj

Deltagarantalet är begränsat till ett tiotal varje år och alla deltagare välkomnas att ta med en gäst vid varje tillfälle. Programmet anordnas för andra gången i år och intresset har varit otroligt stort.

– Vi har blivit som en vinfamilj där intresset för hantverket bakom flaskan svetsat oss samman. Jag upplever deltagarna som otroligt entusiastiska och vetgiriga. Något som inte avtagit under året, snarare tvärtom. Ju mer de lär sig desto mer vill de veta, berättar Camilla Forslund från The Winery Hotel som är en av de som håller i programmet.

Intresseanmälan

Anmälan till årets program stänger inom kort men för den som är intresserad finns möjlighet att skriva upp sig på intresselistan för nästa års upplaga. Skicka då ett mail till camilla.forslund@thewineryhotel.se

Upplev skörden på The Winery Hotel

Bästa sättet att uppleva skörden utan att ta del av helårsprogrammet är att bo på hotellet över helgen. Paketet Wine, Dine, Sleep innefattar allt – skördevisning, vinprovning, middag, vinpaket, övernattning, frukost och tillgång till rooftop, pool och gym.

Det går även bra att boka en aktivitet som extern besökare. Se tillgänglighet och boka er plats i kalendariet.

Läs mer om programmet Winemaker for a Year.

Läs mer om skörden på The Winery Hotel.


PRESS

Är du nyfiken och vill titta förbi under fredagen, kontakta Sarah på sarah.djerf@thewineryhotel.se så ser hon till att visa dig runt, ger dig chansen att göra intervjuer med nyckelpersoner samt ger dig förutsättningar till fotografering.

Vill du skriva om skörden på The Winery Hotel men har inte möjlighet att vara på plats. Kontakta Sarah på mailadressen ovan så skriver hon upp dig på presslistan för utskick av skörderapport och bilder från skörden 2021, innan dagens slut. 

Ämnen

  • Evenemang

Kategorier

  • vingård
  • the winery hotel

Regioner

  • Stockholm

The Winery Hotel är det enda i sitt slag i världen – en plats där urban vinframställning kombineras med ett modernt boutiquehotell. Redan i lobbyn möts gästerna av den stora stoltheten – vineriet.

Utöver två restauranger, en rooftop-bar med pool, en vinbar och 184 hotellrum finns här även sex möteslokaler som tar konferensen till en helt ny nivå. Vinprovningar och visningar i vineriet anordnas dagligen och inspirerande aktiviteter skräddarsys vid efterfrågan.

Designen följer ledorden 'industriell elegans' och i kombination med engagemanget för vinhantverk skapas här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas.

The Winery Hotel öppnade i januari 2016 och ägs av familjen Ruhne vars vinkunskap genomsyrar allt.

Omnämnanden: 

Winery Rooftop Terrace listades som en av världens mest fantastiska takbarer i Vogue 2019 och 2018 utnämndes den till en av världens tio bästa takterrasser av Forbes Magazine. Den italienska brunchen på söndagar utnämndes till Stockholms bästa brunch i SvD samma år och i december året innan nominerades Winery Kitchen till Årets Dryckesupplevelse i White Guide.

Terreno är familjen Ruhnes vingård i Toscana. Här har de tillverkat kvalitetsviner sedan 1988 och fokus ligger på de traditionella vinerna i distriktet Chianti Classico. Utöver vin görs här även olivolja och på gården finns ett flertal hus till uthyrning.

Omnämnanden: 

Vinet ASofia Chianti Classico utnämndes till ett vin att inte missa med betyget fyra stjärnor av fyra möjliga i den prestigefulla italienska vinguiden ViniBuoni d'Italia i slutet av 2018. Samma vin uppmärksammades i den svenska vintävlingen Vinordic Wine Challenge 2019. Där fick även Il Momento di Terreno bronsmedalj. Terreno Chianti Classico vann 2018 pris för bästa röda ekologiska vin i samma tävling. 

Kontakter

Tamara Sundstedt

Presskontakt Marknadschef +46 (0)70 777 08 44

Relaterat innehåll