• 26 feb, 2022: Röstningen är avslutad, stort tack för livligt deltagande! Resultaten publiceras på vernissagen på Nordiska museet den 10 mars 2022, liksom här på denna sajt.

• 7 feb, 2022. Tiden är ute, nu är det juryns tur. Mera information följer!

Internationell affischtävling:

My Norden Poster 2022

Älskar du reseaffischer och att resa i de nordiska länderna Danmark, Norge, Sverige, Finland och Island? Har du en otämjd kreativ ådra? Om allt detta stämmer ska du läsa noga nu!

 

Come to Finland, Come to Sweden och Affischjägarna arrangerar i samarbete med Nordiska museet en internationell reseaffischtävling där vi söker en samtida tolkning av den klassiska reseaffischen för Norden.

Tävlingen My Norden Poster 2022 är öppen för grafiska formgivare, konstnärer och illustratörer från hela världen. Första pris är 30 000 SEK. Fem finalistbidrag kommer dessutom att ställas ut i den historiska reseaffisch-utställningen Come to Norden som öppnar på Nordiska museet i Stockholm i mars 2022.

Deadline: 6 februari 2022 //OBS! Tiden har gått ut//

Första pris: 30 000 SEK plus ett interrailkort.

Minst fem finalister ställs ut i utställningen på Nordiska museet i Stockholm år 2022. Vinnaraffischen upptas dessutom i Come to Finlands & Swedens affischsortiment.

På utställningen Come to Norden ställer vi ut klassiska reseaffischer. Men nu söker vi alltså nytolkningar av den klassiska reseaffischen, där vi betonar hållbart resande.

Varför är vi då intresserade av reseaffischer?

För att det var kreativa reseaffischer som ursprungligen lockade resenärer från när och fjärran till Norden. Såväl nordiska som internationella konstnärer skapade bländande sköna affischer – plakat – som förför ännu i dag.

Nu vill vi göra samma sak på nytt. Och vi behöver din hjälp: Vad är egentligen lockande i Norden för en resenär? Och vilken är din bild av Norden?

Tänker du på fjäll och fjordar? På dynamiska städer som går i spetsen för den digitala utvecklingen?

Eller kanske du tänker på något helt annat? På kalla och mörka vinternätter? På folk som har social distansering i sitt dna?

Hur som helst: Nu har du chansen att fånga Norden. På en modern reseaffisch.

Detta är sjunde gången som Come to Finland eller Come to Sweden arrangerar en postertävling. Tidigare har temat varit Sverige och olika regioner i Finland. Se vinnarbidragen i tävlingarna år 2017 - 2021 här (Finland) och här (Sverige).

Läs tävlingsreglerna innan du börjar med den skapande processen!

 

Affisch: © Ben Blessum: See the Lands of the Vikings, publicerad i olika versioner under 1920- och 1930-talen.