Gå til indhold
Genopliver gammel ”love affair”

Pressemeddelelse -

Genopliver gammel ”love affair”

Det franske Gendarmerie har en lang historie med Alpine. Og efter en årrække med Renault Megane RS som hurtig indsatsbil, er den klassiske franske sportsvogn atter tilbage i den blå uniform.

Der var engang tilbage i 1950’erne, hvor de franske bilister rullede rundt på sognevejene i adstadigt tempo. Gik det for hurtigt, og var de uheldige, kunne de måske spotte en blå Renault 4 eller en blå Estafette i bagspejlet med påskriften Gendarmerie på siden. Ikke ligefrem lynhurtige muskelbiler, men det var der heller ikke brug for på daværende tidspunkt.

I takt med at vejnettet blev udbygget og motorvejene fik udbredelse, blev der dog brug for biler med anderledes power. Derfor fik det franske Gendarmarie tilbage i 1967 en række Alpine A110 i flåden.

I 1970’erne blev der brug for endnu mere power og man skiftede til Alpine A310. En model, der både blev kendt fra rally og ikke mindst fra Le Mans. Modellen var i flåden fra 1973 til 1987, hvor det franske Gendarmarie efter mange års partnerskab med Alpine skiftede til Renault.

Første bil var Renault 18 Turbo. Senere blev der skiftet til Renault 21 med 2.0 liters turbo, og sidst men ikke mindst, har forskellige versioner af Renault Megane RS været de hurtige indsatsbiler i det franske politi.

Men nu er Alpine tilbage. Det franske Gendarmarie har netop bestilt 26 Alpine A110. Den genfødte klassiker er blevet anerkendt som en ægte, hurtig sportsvogn. Inden de franske bilister kan få fornøjelsen af at blive vinket ind til siden af en gendarm i en Alpine A110, skal de fra fabrikken i Dieppe lige et smut forbi specialisterne i Durisotti, hvor bilerne bygges om til ægte politibiler med blå blink og sirener.

Emner


OM RENAULT
Renault er et historisk bilmærke, pionere indenfor elektriske køretøjer i Europa og har altid udviklet innovative køretøjer. Med den nye strategiske plan – Renaulution - er Renault påbegyndt en ambitiøs transformation, der skal øge Renaults konkurrencedygtighed og blandt andet udvikle nye elbiler. Ambitionen er, at Renault skal være synonym med modernitet og teknologisk innovation indenfor teknologi, energi og mobilitetsservices.

Renault Danmark er det lokale datterselskab, der sælger og servicerer Renault Groups produkter gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandlere. Som et af de første volumenmærker, der tilbyder en række forskellige elektriske biler på det danske marked, fortsætter Renault Danmark med at drive udviklingen med ‘Renaulution’ planen som omdrejningspunktet for strategien.


Renault Group
https://www.renaultgroup.com

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

Relateret materiale

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic
Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark