Gå videre til innhold
German Design Award Winner 2022
German Design Award Winner 2022

Pressemelding -

IVECO T-Way vant prestisjetung tysk designpris


Det tyske designrådet har utpekt IVECO T-Way til vinner av “Excellent Product Design” i kategorien for nyttekjøretøy. Kjøretøyet er utviklet med tanke på robusthet og holdbarhet innenfor de mest krevende offroad-operasjonene: Det er den tøffeste lastebilen i merkets tunge serie og har nøkkel-designelementer som er typisk for den nye tunge lastebilserien IVECO WAY og selskapets DNA.

Torino, 24. november 2021

IVECO T-Way har mottatt den prestisjetunge anerkjennelsen “Excellent Product Design” i kategorien for nyttekjøretøy innenfor "German Design Awards 2022", et av de mest prestisjefylte designområder uavhengig av bransje. Prisen utdeles av det tyske designrådet, en av verdens ledende kompetansesentre for kommunikasjon og merkevareledelse innen design. Et jurypanel bestående av 37 eminente designeksperter fra 10 land og som representerer designindustrien, næringslivet, akademia og vitenskap valgte IVECO T-Way som mottaker av denne prisen.

"German Design Awards" kan feire sitt tiårsjubileum med en utgave hvor temaet var “Hvordan designere tenker” som legger spesiell vekt på de mange måtene designere finner svar på stadig mer komplekse problemstillinger, fra nye digitale teknologier til klimanøytral produksjon. Dette gjelder perfekt for IVECO T-Way, det tøffeste kjøretøyet i selskapets tunge program, utviklet for robusthet og holdbarhet innenfor de mest ekstreme offroad-oppgaver.

Designen av IVECO T-WAY er rettet sterkt mot å overføre hovedelementene i IVECO WAY-serien mot spesifikk offroad anvendelse. Kjøretøyet skiller seg ut med sin tøffe, men stilige eksteriørdesign, hvor de estetiske proporsjonene mellom førerhus og chassis, sammen med den robuste metall-støtfangeren, uttrykker kraft og selvtillit. Dette er kombinert med et førerhusinteriør som er sentrert rundt sjåførens komfort og sikkerhet gjennom utmerket ergonomi, integrert teknologi og avansert oppkobling. Hver detalj er konstruert for maksimal funksjonalitet innenfor offroad-kjøring. Den overordnede designen er preget av elementer som den stolte logoen som dominerer den en detaljrike og karakteristiske grillen og signaturformen til frontlyktene, som alle er stilformer som gir uttrykk for IVECOs DNA.

Marco Armigliato i CNH Industrial Strategic Design sier dette om prisen: “Vi er meget stolte over at IVECO T-Way er blitt anerkjent med en slik prestistung pris. Kjøretøyet deler en sjåførsentrerte designen som vi introduserte med den nye tunge IVECO WAY-serien som veldig raskt ble populær i sjåførsamfunnet. Her er et snakk om en design hvor det er lagt høye ambisjoner om å heve standardene for robusthet, pålitelighet, effektivitet og fokus på sjåføren – samt det å kunne gjøre dette med stil!”

Emner

Kategorier


IVECO er et selskap innenfor CNH Industrial N.V., en global leder innenfor kapitalvaresektoren, oppført på New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) og på Mercato Telematico Azionario, organisert og styrt av Borse Italiana (MI: CNHI). IVECO utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, samt offroad lastebiler og andre offroad kjøretøy.

Det brede kjøretøyprogrammet inkluderer Daily, et kjøretøy som dekker 3 – 7,2 tonns segmentet, Eurocargo fra 6 – 22 tonn, samt det tunge segmentet over 16 tonn bestående av  IVECO WAY-serien med landeveismodellen IVECO S-WAY, offroad-modellen T-WAY foruten IVECO X-WAY til lettere anleggskjøring. I tillegg kommer merkenavnet IVECO Astra som dekker gruve- og anleggssektoren med tipptrucker og rammestyrte dumpere, samt spesialkjøretøy..

IVECO sysselsetter nesten 21.000 ansatte globalt. Selskapet har produksjonsenheter i 7 land i Europa, Asia, Afrika, Oceania og Latin-Amerika hvor det produseres kjøretøy med de mest avanserte teknologier. 4.200 salgs- og servicepunkter i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et IVECO-kjøretøy er i arbeid.

Velkommen til IVECO Norge AS!

IVECO er et selskap i Iveco Group N.V. (MI: IVG). IVECO utvikler, produserer og markedsfører et komplett program av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, offroad lastebiler og andre kjøretøy for offroad anvendelse.

IVECO Norge AS
Holmaveien 50
1339 Vøyenenga
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom