Pressemeddelelse -

Invitation: Pressevisning på 'Sofonisba - Historiens glemte mirakel'


Torsdag 1. september kl. 14

  • Direktør ved Nivaagaards Malerisamling, Andrea Rygg Karberg, byder velkommen og fortæller om særudstillingen.
  • Mulighed for fotografering og interviews

Sofonisba Anguissola (ca. 1532-1625) var den første kvinde, der opnåede stor anerkendelse og berømmelse som kunstmaler. Hun var kendt som sin tids største kvindelige kunstmaler, et mirakel. Siden blev hun skrevet ud af kunsthistorien og glemt.

Fortællingen om Sofonisba Anguissolas lange, virksomme liv under italiensk renæssance og ind i barokken er helt usædvanlig. Nu skrives hun atter frem i historien med efterårets ambitiøse særudstilling på Nivaagaards Malerisamling, hvor publikum kan glæde sig til at opleve en stor del af Sofonisbas kendte, overleverede livsværk. 

Museet ejer et af Sofonisbas vigtigste hovedværker og bringer omkring 20 af hendes malerier sammen i den første udstilling i Nordeuropa om 1500-tallets stjernekunstner.

Sofoniba - Historiens glemte mirakel åbner 3. september og vises frem til 15. januar 2023.

Læs mere om udstillingen her.

Presse, der ønsker at deltage i pressevisningen, bedes tilmelde sig på forhånd inden 31. august til kommunikationsansvarlig Kirsten Baltzer Kahr: kbk@nivaagaard.dk

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, der er ved at forlade vores sprog.

Kontakt

Kirsten Baltzer Kahr

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig +45 93 88 01 81

Relateret materiale