Pressemeddelelse -

Invitation: Pressevisning på Kunstnerkolonierne Hornbæk & Arild


Fredag 27. januar kl. 11

  • Direktør ved Nivaagaards Malerisamling, Andrea Rygg Karberg, byder velkommen.
  • Kurator, museumsinspektør Birgitte von Folsach, og medkurator, dr. phil og forfatter Henrik Wivel, fortæller om særudstillingen.
  • Mulighed for fotografering og interviews

Særudstillingen 'Kunstnerkolonierne Hornbæk & Arild' samler for første gang værker fra de to kunstnermiljøer, der opstod i sidste halvdel af 1800-tallet på hver sin side af Sundet. Her mødtes førende mandlige og kvindelige kunstnere i nogle af tidens første kunstnerkolonier og skabte værker i det fri under fælles inspiration.

Det var de gamle fiskerlejer, lokalbefolkningen, det vidunderlige lys, havet og den karakteristiske natur, der lokkede kunstnerne til Arild på Kullens østside i Sydsverige og Hornbæk på den nordsjællandske kyst. Det er disse to levende kunstnermiljøer, som udstillingen sætter i fokus og udfolder med værker fra en særlig epoke i dansk-svensk kunsthistorie.

'Kunstnerkolonierne Hornbæk & Arild' åbner 28. januar og vises frem til 11. juni 2023.

Læs mere om udstillingen her.

Presse, der ønsker at deltage i pressevisningen, bedes tilmelde sig på forhånd inden 26. januar til kommunikationsansvarlig Kirsten Baltzer Kahr: kbk@nivaagaard.dk

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, der er ved at forlade vores sprog.

Kontakt

Kirsten Baltzer Kahr

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig +45 93 88 01 81

Relateret materiale