Gå til indhold
Pædagoguddannelse vil flytte ind i tidligere privathospital

Pressemeddelelse -

Pædagoguddannelse vil flytte ind i tidligere privathospital

Hvis alt går efter planen, så rykker de første pædagogstuderende næste sommer ind i bygningerne i Skørping, som tidligere husede et privathospital.

Der er brug for flere uddannede pædagoger i Himmerland til at dække fremtidens behov, og en del af løsningen ligger måske i en ny filial af pædagoguddannelsen på Professionshøjskolen UCN. Målet er, at der fremover skal uddannes 60 pædagoger årligt fra en filial af uddannelsen.

UCN har netop ansøgt Forskning- og Uddannelsesministeriet om godkendelse til at placere filialen i Skørping, hvor de studerende vil have Rold Skov som nærmeste nabo.

- Med en placering midt i naturen får vi en unik mulighed for at skabe en særlig profil på uddannelsen i Skørping. Vi ønsker en uddannelse, som er kendetegnet ved at arbejde målrettet med natur og bæredygtighed. Vi vil for eksempel have helt andre muligheder for at rykke undervisningen udendørs, end vi eksempelvis har på vores campus i Aalborg, siger uddannelseschef for pædagoguddannelsen på UCN, Anne Krogh.

Hun håber, at den særlige profil kan være med til at tiltrække studerende både lokalt fra Himmerland, men også fra et større geografisk område.

Himmerland har brug for pædagoger

I Rebild Kommune er borgmester Jesper Greth begejstret for udsigten til at få uddannelsen til Skørping. Han håber, at det vil gøre det nemmere at tiltrække pædagoger til kommunen, hvor et stigende børnetal betyder, at der inden for en kort tidshorisont bliver brug for flere medarbejdere til skole- og dagtilbudsområdet.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det vil skabe bedre muligheder for at rekruttere pædagoger, når det nu bliver muligt at tage uddannelsen i Rebild Kommune. Især på lidt længere sigt, når der kommer nyuddannede pædagoger fra den nye filial, som kender området, har været her gennem studietiden og måske været i praktik i vores institutioner. Og en ny videregående uddannelse i kommunen er jo et kæmpe løft. Det vil skabe en hel ny dynamik og forstærke den positive udvikling, vi i forvejen oplever i disse år. Pædagoguddannelsen vil desuden være et rigtig godt supplement til vores eksisterende ungdomstilbud i form af gymnasiet, siger Jesper Greth.

Han er heller ikke i tvivl om, at en pædagoguddannelse vil have stor betydning for udviklingen i hele Himmerland og ikke blot i Rebild Kommune.

Kort om uddannelsen

  • Professionshøjskolen UCN uddanner i dag pædagoger i Aalborg, Hjørring og Thisted. I alt har uddannelsen 620 studiepladser årligt, hvilket gør den til den største videregående uddannelse i Nordjylland
  • Som et led i en politisk aftale er det besluttet, at uddannelsen skal flytte studiepladser ud af Aalborg, og filialen i Skørping vil derfor blive en filial under pædagoguddannelsen i Aalborg
  • UCN har ansøgt Forsknings- og Uddannelsesministeriet om godkendelse til at oprette filialen og forventer svar ved udgangen af november
  • Det er planen, at der optages 60 studerende årligt ligeligt fordelt mellem sommer- og vinterstudiestart og med første studiestart i sommeren 2023
  • En uddannelsesfilial er en midlertidig mulighed for at afprøve, hvorvidt der er grundlag for at etablere et egentligt udbud af uddannelsen

For yderligere information

Anne Krogh, uddannelseschef for pædagoguddannelse, Professionshøjskolen UCN
Telefon 72 69 04 80

Jesper Greth, borgmester, Rebild Kommune
Telefon: 40 62 78 52 – mail: bjegr@rebild.dk

Emner

Regions


Du er som journalist eller borger altid velkommen til at kontakte os for en udtalelse, baggrundsviden eller andet, du måtte have brug for. Kig også forbi vores hjemmeside og følg os på Facebook, LinkedIn og Instagram.

Kontakt

Jesper Greth

Jesper Greth

Pressekontakt Borgmester +45 40 62 78 52

Relateret materiale

Om os

Med lidt over 30.000 indbyggere er Rebild Kommune en af de mindre kommuner i Danmark. Vi er placeret i hjertet af Himmerland midt i en enestående smuk natur og tæt på det nye regionscenter i Aalborg. Via motorvejen og tognettet med nærbane og lyntog er der gode forbindelser til både regionscentret og til resten af Danmark, så det er nemt at pendle både til og fra.

Rebild Kommune har cirka 12.000 arbejdspladser. Blandt andet i kraft af et driftigt erhvervsliv, moderne innovations-virksomheder, landbrug og en veludbygget turistindustri. Området oplever desuden en stor efterspørgsel på grunde til både boliger og erhverv.

Rebild Kommune er karakteriseret ved stærke og levende by- og landsbysamfund med kulturel mangfoldighed og et aktivt foreningsliv. Der er blandt borgerne en stor lyst og vilje til at engagere sig i forskellige fritidsaktiviteter og til at benytte kultur- og idrætstilbud Her er særdeles gode handelsmuligheder med et bredt udbud af specialbutikker. Det kuperede terræn, unik natur og Danmarks største sammenhængende (Rold) skov, gør området (#Triatland) til et valfartsted for outdoor sportsturisme og der afholdes årligt mere end 30 outdoor sportsevents på tværs af kommunen: https://www.facebook.com/triatlandrebild