Pressemeddelelse -

Så kører toget!

Kulturcenter Mariehøj i Holte kommer på skinner, når modeljernbaner indtager huset den 21. og 22. januar 2023. Fri entré.

Masser af modeljernbaner indtager Kulturcenter Mariehøj i Holte lørdag den 21. januar kl. 10-16 og søndag den 22. januar kl. 10-15, hvor alle kan opleve flotte modeltog, baner og minibyer. Entréen er fri. Der er også åbent i caféen begge dage.

Følgende klubber sætter baner op:

Togklodsen
TOGKLODSEN er en forening af modeltogsentusiaster, der bygger i LEGO®. Foreningen bygger selv deres modeltog i LEGO® klodser. Der vil være en mindre bane, hvor man selv kan få lov at prøve at køre toget selv.

Oplev Togklodsen i lokalet Per Kirkeby.

Se mere om TOGKLODSEN

ModelBaneBanden
ModelBaneBanden - klubben for de unge blev oprettet i 2007 for at skabe et sted, hvor unge jernbaneinteresserede kunne mødes. Der bygges med 3-skinne Märklin spor og klubbens moduler er opbygget med en dansk sidebane med 1960’erne som forbillede.

Oplev ModelBaneBanden i Teatermejeriets store sal.

Se mere om ModelBaneBanden

Nordbanen og Digitaltog.dk
Nordbanen og klubbens mere kendte alias Digitaltog.dk handler om et samvær om legen med digital modeljernbane Märklin 3-skinne H0.

Oplev Nordbanen og Digitaltog.dk i lokalet Backstage.

USMZ
USMZ, US Modules Zealand, er en forening for modelbaneentusiaster med interesse for amerikanske jernbaner. Foreningen bygger moduler efter FREMO standarden i skala 1/87 og deltager i FREMO-træf i ind- og udland. Der køres med to-skinne system med digital styring af de enkelte lokomotiver.

Oplev USMZ i Kultursalen.

Se mere hos FREMO

DGMF
DGMF – Dansk *G* Modelbane Forening er stiftet i 2000 af en kreds entusiaster, der er begejstret for modeltog i stor skala. Foreningens formål er at arbejde for udbredelse af kendskab og interesse for modeltog i skala *G* i Danmark gennem deltagelse i udstillinger og træf.

Oplev den store bane på hele 16 x 6 meter i caféområdet.

Læs mere om DGMF

Havsted Banen
Havsted Banen er baseret på gamle Fleischmann-spor og er hyggelig, nostalgisk og udfordrende.

Oplev Havsted Banen ved hovedindgangen.

Thomas Tog
Alle børn og barnlige sjæle inviteres til at prøve en tur med Thomas Tog.

Oplev banen i lokalet Ib Spang Olsen.

Praktisk information

Tid: Lørdag den 21. januar kl. 10-16 og søndag den 22. januar kl. 10-15.

Sted: Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte.

Entréen er fri.

Der er åbent i caféen.

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • oplev rudersdal
  • kultur
  • for børn
  • udstilling
  • kulturcenter mariehøj

Regions

  • Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Kontakt

Birgit Hoé Knudsen

Kulturchef 46115610