Gå direkt till innehåll
Euro NCAP har utsett Hyundai IONIQ 6 till Best in Class 2022 i kategorin Stor Familjebil.
Euro NCAP har utsett Hyundai IONIQ 6 till Best in Class 2022 i kategorin Stor Familjebil.

Pressmeddelande -

Hyundai IONIQ 6 är en av de säkraste bilarna 2022 och utnämns till Best in Class av Euro NCAP

  • Hyundai IONIQ 6 belönas med utmärkelsen Best in Class 2022 av Euro NCAP i kategorin Stor Familjebil.
  • Hyundais Electrified Streamliner uppnådde nyligen betyget maximala fem stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstest.
  • Den senaste modellen att ingå i Hyundais helelektriska IONIQ-varumärke utmärkte sig speciellt i kategorierna Skydd av Vuxna, Skydd av Barn och Förarstödsystem.

Malmö, 13 januari 2023 – European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) har tillkännagett de bäst rankade bilarna 2022 när det gäller säkerhet. Förra året var det mest hektiska året någonsin för den oberoende fordonsbedömningsorganisationen, med test av 66 nya personbilar. I ännu en demonstration av Hyundais ledarskap inom elektrifiering, utnämndes företagets IONIQ 6 Electrified Streamliner till Best in Class i kategorin Stor Familjebil.

”Utmärkelsen som Euro NCAP Best in Class 2022 för IONIQ 6 följer upp förra årets maximala femstjärniga betyg och bevisar att modellen är en av de säkraste elbilarna på den europeiska marknaden,” säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing, Product och PR på Hyundai Motor Europe. ”Hyundai har åtagit sig att erbjuda alla trafikanter den högsta möjliga säkerhetsnivån, samtidigt som vi tillhandahåller innovativa mobilitetslösningar för våra kunder. Den här utmärkelsen från Euro NCAP understryker vår branschledande position inom framtidens mobilitet.”

För att definiera Euro NCAP Best in Class, beräknas den viktade summan av betygen i vart och ett av de fyra bedömningsområdena: Skydd av Vuxna, Skydd av Barn, Fotgängare och Förarstödsystem. Summan används sedan som underlag när organisationen jämför bilarna. De modeller som kvalificerar sig till Best in Class är endast standardutrustade. Alla betyg baserade på extrautrustning är exkluderade.

IONIQ 6:s seger i kategorin Stor Familjebil följer efter förra årets framgångsrika säkerhetstest i Euro NCAP. I november 2022 tillkännagavs det att den senaste modellen från Hyundais helelektriska IONIQ-varumärke belönades med maximalt femstjärnigt betyg.

Enligt Euro NCAP uppnådde IONIQ 6 ”exceptionellt höga resultat” i Skydd av Vuxna. Med en poäng på 97 procent tog den därmed förstaplatsen i kategorin. Samtidigt berömde fordonsutvärderingsorganisationen Hyundais Electrified Streamliner inom området Skydd av Barn, där den erhöll 87 procent. ”IONIQ 6 gav bra skydd av samtliga kritiska kroppsregioner för både den 6- och 10-åriga dockan i test framifrån och från sidan, med maximala poäng i bedömningsdelen”. Modellen uppnådde också höga 90 procent i kategorin Förarsstödsystem.

IONIQ 6 erbjuder högsta nivå av säkerhet och bekvämlighet på vägen

IONIQ 6 är utrustad med nästa nivå av Hyundai Smart Sense Advanced Driver Assistance Systems, vilket garanterar högsta nivå av säkerhet och bekvämlighet på vägen. Systemen inkluderar Highway Driving Assist 2 (HDA 2), som hjälper till med att centrera bilen i körfältet, hålla hastigheten och ett inställt avstånd till framförvarande fordon vid motorvägskörning. Genom HDA 2 uppnår IONIQ 6 Nivå 2 inom självkörande teknik som till och med kan köra om framförvarande bil.

En annan funktion är Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC) som hjälper till med att hålla avstånd till bilen framför genom att köra i en hastighet som ställts in genom att återspegla förarens inlärda körstil. NSCC använder även navigationssystemets väginformation till optimering av automatiserad körning och utför hastighetsjusteringar för säker körning genom kurvor samt korsningar. Dessutom är Hyundais Electrified Streamliner utrustad med sju krockkuddar som standard, inkluderat en mittkrockkudde vid förarsätet för utökad passiv säkerhet.

Ämnen

Kategorier


Om Hyundai Sverige

Hyundai Bilar Import AB bildades 2018 men Hyundai har varit representerat i Sverige med distribution sedan 1991. I Sverige har Hyundai idag 62 försäljningsställen och 84 serviceverkstäder landet runt.

Hyundai Motor Company startade sin verksamhet 1967 och är nu Koreas ledande biltillverkare med försäljning i 193 länder via 6 000 återförsäljare. 2017 såldes 4,7 miljoner Hyundaibilar världen över, vilket gör Hyundai Motor Company till världens femte största biltillverkare. Hyundai har idag åtta produktionsbaser och sju center för design- och teknikutveckling utbredda över hela världen.

När 2018 nådde halvvägs hade Hyundai Motor förnyat 90 procent av hela modellprogrammet och erbjuder därmed Europas yngsta produktportfölj. 85 procent av alla Hyundai-bilar sålda i regionen är även designade, utvecklade, testade och byggda i Europa för att möta de höga krav och behov som finns hos europeiska kunder. Produktionen inkluderar därför fabriker i både Tjeckien och Turkiet med en kombinerad årlig kapacitet på 600 000 bilar.

Se www.hyundai.se och följ oss på http://www.mynewsdesk.com/se/hyundaiwww.facebook.com/hyundaisverige
samt @HyundaiSverige på Instagram för mer information och nyheter.

Kontakter

Tobias Joelsson

Tobias Joelsson

Presskontakt PR & Communications Manager PR, Information, Sponsring & Event, Influencer-samarbeten.

Om Hyundai

Hyundai har varit representerat i Sverige med färsäljning sedan 1991. Hyundai Bilar Import AB ägs av danska Nic Christiansen Group som tog över den svenska distributionen 2018 och har idag ett nätverk av 62 försäljningsställen och 82 serviceverkstäder landet runt.

Hyundai Sverige
Hyllie Stationsväg 42
215 32 Malmö
Sweden