Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gratis resekort i sommar till Växjö kommuns gymnasieungdomar

Sommaren 2023 erbjuds Växjö kommuns gymnasieungdomar att åka gratis med Länstrafiken inom Kronobergs län. Satsningen är en del av Växjö kommuns budget för 2023 som beslutades av kommunstyrelsen i november 2022.

– En aktiv fritid ska inte vara en ekonomisk fråga. Alla ungdomar ska ha möjlighet att upptäcka Kronoberg och ta del av aktiviteter och natur. För vissa kan det vara en förutsättning för att kunna ta sig till och från sitt sommarjobb, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nystart för Växjö kommun
Satsningen är en del i arbetet för Växjö kommuns budget för 2023 med namnet "Nystart för Växjö kommun" som bygger på nystart och satsningar kopplat till bland annat skola och omsorg, trygghet och jämlikhet, hållbarhet samt ett stärkt näringsliv.

– Att kunna erbjuda våra ungdomar gratis resekort i sommar är glädjande. Vi arbetar för att alla barn och ungdomar ska ha samma förutsättningar oavsett var i kommunen man bor. Genom resekortet skapar vi förutsättningar för fler ungdomar att ta sig till sommarens aktiviteter, säger Martina Forsberg (S), kultur- och fritidsförvaltningens ordförande.

Mer information om resekortet på vaxjo.se

Mer information och intervjuer:
Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande, 0470-433 81
Martina Forsberg (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande, 0708-86 99 57

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Frida Nielsen

Frida Nielsen

Kommunikatör 0470-437 36

Relaterat innehåll

Välkommen till Växjö kommun!

​I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Växjö kommun
Box 1222
35112 Växjö