VELKOMMEN TIL PLAN Bi

Den eneste naturorganisation i Danmark
som kæmper helhjertet for VILDE BIER

Sidste nyt fra Bi-Fronten:

Møgbunke? Nej, ny bi-høj

Det ligner måske nok en “møgbunke”, men det er faktisk starten på en ny høj i vores Bi-Have.

KONKURRENCE: Find tømrerbien. Vind et bihotel.

Der er enkelte, nyere registreringer af tømrerbien i Danmark. Vi ligger på dens absolutte nordlige grænse. Men det bliver jo varmere…

15 BISTADER PER KM2 – I ET NATUROMRÅDE!

I den kommende Naturnationalpark Tranum stod der næsten 15 bistader per km2 – altså næsten 25 millioner flyvende husdyr på 27 km2. Så vi vil gerne vide, hvor mange bistader der står i vores andre, statsejede naturområder – men det kan vi ikke få oplyst.

Ekspertgruppe anbefaler, at statsstøtten til biavl fjernes

En ekspertgruppe har gennemgået de erhvervsstøtteordninger, som staten bidrager til, og konklusionen er, at statsstøtten til det nationale biavlsprogram bør saneres væk inden 2030.

Plan Bi på besøg i Bronzehallen i Kolding

Lørdag den 13. april byggede vi bihoteller og holdt mini bi-foredrag til eventet: “Skab liv i din have” hos Redux i Kolding.

Se, hvor der produceres øko-honning i danske naturområder

Naturområder burde være for naturens dyr! Men i Danmark står der bistader i samtlige naturområder. Se på kortet, hvilke naturområder i nærheden af dig, som bruges til honningproduktion i stedet for biodiversitet.

Konkurrence mellem honningbier og vilde bier? Bekymringen er slet ikke ny

Allerede i 1929 var naturfolk bekymrede over fødekonkurrencen mellem honningbier og vilde bestøvere. Dengang blev det heftigt debatteret i medierne.

KONKURRENCE: Danmarks første humlebi 2024

Nu er de her – humlebi-dronningerne, så nu er det “rigtigt” forår i Danmark. Og vi har fundet vinderen af konkurrencen om at fotografere “Årets første humlebi”.

Du og jeg betaler for nyt honningbi-register. Men vi får ikke adgang til det…

I Danmark har vi overhovedet ikke styr på, hvor mange bistader folk sætter op hvor. Dét burde et nyt register kunne rette op på, men du og jeg får slet ikke lov at kigge med i det nye CBR-register, hvis statistik skal forblive en hemmelighed mellem staten og biavlerne.

Nu åbner forsalget af pile-stiklinger

2023. Det var det vådeste år, det varmeste år, i dansk vejrhistorie. Plant pil – som suger en masse vand, skygger, OG fodrer adskillige arter af VILDE BIER.