Gå direkt till innehåll
Audi RS 3 LMS 2021
Audi RS 3 LMS 2021

Pressmeddelande -

Brink Motorsport debuterar nya Audi RS 3 LMS i STCC 2022

Brink Motorsport kommer att debutera nya generationen Audi RS 3 LMS i STCC TCR Scandinavia 2022.

– Vi är oerhört motiverade att ta nästa steg framåt med Audis nya modell nästa år, speciellt då 2022 blir sjätte året vi tävlar med Audi, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

Det skånebaserade teamet kommer att driva minst två bilar i mästerskapet nästa säsong och har redan gjort klart med en ny förare.

– Vi har kontraktet klart med en förare som inte tävlat med oss tidigare och vi kommer att avslöja vem det är strax efter nyår, säger Ted Brink.

– Sedan för vi dialog med fler förare och möjligheten att expandera till tre bilar inför säsongen 2022 är ett alternativ.

Nya generationen av Audi RS 3 LMS-modellen lanserades exklusivt för världsmästerskapet WTCR i år där Belgiska teamet Comtoyou Racing slutade på en stark andraplats i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

– Det ska bli mycket spännande att ta oss an den nya modellen, säger Ted Brink.

– Vi har säkrat starka resultat med den äldre modellen, men den börjar bli till åldern jämfört med konkurrenternas bilar. För oss blir det helrätt att byta inför 2022 som ser ut att bli en oerhört tuff säsong med 20 bilar på startlinjen.

Brink Motorsport slutade på bronsplats i förarmästerskapet och teammästerskapet i STCC 2021. Målet för 2022 är glasklart.

– Vi har en medalj kvar att plocka och det är förarguldet, säger Ted Brink.

– Vi säkrade teamguldet 2019 och nu jobbar vi stenhårt för att skapa förutsättningarna att slåss om såväl teamguldet som förarguldet 2022.

STCC TCR Scandinavia 2022 startar den 13-14 maj på Ring Knutstorp, läs mer här.

Ämnen

Kategorier


Om STCC

STCC äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Mästerskapet bildades 1996 och har sitt säte på Ljungbyheds Motorbana i Skåne. STCC driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. I STCC:s evenemang avgörs, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, de svenska mästerskapen i klassen STCC.

För mer information

STCC 
Tel: 0705300636
Mail: info@stcc.se
Hemsida STCC: www.stcc.se

Relaterat innehåll

STCC - Scandinavian Touring Car Championship

STCC bildades 1996 och är världens första nationella elektrifierade mästerskap. STCC driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. Tävlingarna är korta och explosiva där förarna tävlar med modifierade standardbilar. Från mästerskapet har talanger som Jan “Flash” Nilsson, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Thed Björk, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, med flera, kommit fram. I STCC:s evenemang avgörs, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, de svenska mästerskapen i banracing.

STCC
Thulinvägen 23
26451 Ljungbyhed
Sverige