Gå direkt till innehåll
STCC TCR Scandinavia. Foto: Anders Helgesson
STCC TCR Scandinavia. Foto: Anders Helgesson

Pressmeddelande -

STCC utökar 2022-kalendern med fler tävlingar och ny premiär

STCC TCR Scandinavia-kalendern för säsongen 2022 har utökats från fem till sex tävlingshelger, inklusive en ny premiär med nytt format på Ljungbyheds Motorbana.

– Vi har optimerat kalendern med fler tävlingar i ett mer kompakt schema från juni till oktober, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Med ändringen får vi en bra spridning på tävlingarna, såväl geografiskt som timingmässigt, och kör totalt 16 intensiva tävlingsheat fördelat på sex helger.

Premiären körs första helgen i juni på Ljungbyheds Motorbana där ett nytt tävlingsformat introduceras med ett ”super pole-kval” och ett tävlingsheat.

– Försäsongstesterna kommer att köras dagarna innan säsongsstarten i Ljungbyhed och med ett mer kompakt tävlingsformat under premiärhelgen får vi en start på säsongen som passar teamen bättre, säger Micke Bern.

– Samtidigt ger vi publiken på plats och via STCC+ en ny och spännande upplevelse. Dessutom har vi ett starkt supportpaket, bland annat kommer Pro Superbike att köra sin premiär tillsammans med oss.

Övriga tävlingshelger kommer att köras enligt samma format som förra året med ett kval och tre intensiva tävlingsheat.

Premiären följs av ett nytt datum för Skellefteå Drivecenter Arena i den 17-18 juni.

Ring Knutstorp har flyttats till 22-23 juli och följs av klassiska Kanonlopppet på Gelleråsen Arena den 19-20 augusti.

Näst sista tävlingen på klassiska F1-banan Anderstorp i Småland har flyttats en vecka till 10-11 september.

– Vi är glada över att vi har hittat en bra lösning med nya datum tillsammans med arrangörerna för Skellefteå, Anderstorp och Knutstorp som passar samtliga inblandade bättre, säger Micke Bern.

Grande Finale körs som tidigare planerat första helgen i oktober på Mantorp Park utanför Linköping.

Kalender STCC TCR Scandinavia 2022
03-04/6 – Ljungbyheds Motorbana
17-18/6 – Skellefteå Drivecenter Arena
22-23/7 – Ring Knutstorp
19-20/8 – Gelleråsen Arena
10-11/9 – Anderstorp Motorbana
30-01/10 – Mantorp Park

Ämnen


Om STCC

STCC äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Mästerskapet bildades 1996 och har sitt säte på Ljungbyheds Motorbana i Skåne. STCC driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. I STCC:s evenemang avgörs, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, de svenska mästerskapen i klassen STCC.

För mer information

STCC 
Tel: 0705300636
Mail: info@stcc.se
Hemsida STCC: www.stcc.se

Relaterat innehåll

STCC - Scandinavian Touring Car Championship

STCC bildades 1996 och är världens första nationella elektrifierade mästerskap. STCC driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. Tävlingarna är korta och explosiva där förarna tävlar med modifierade standardbilar. Från mästerskapet har talanger som Jan “Flash” Nilsson, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Thed Björk, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, med flera, kommit fram. I STCC:s evenemang avgörs, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, de svenska mästerskapen i banracing.

STCC
Thulinvägen 23
26451 Ljungbyhed
Sverige