Gå direkt till innehåll
Mimikry. "Matilda kom hem" - singelomslag
Mimikry. "Matilda kom hem" - singelomslag

Pressmeddelande -

NYA SINGLAR. Mimikry och Nomy tolkar varandra

Mimikry är kända för stor kreativ förmåga när det kommer till att skapa rockigt punkiga klassiker i udda förpackning. Galna idéer, samarbeten och ett ständigt skapande, ständig rörelse. Det fick vi verkligen bevis på i och med släppet av dubbel-CD:n/dubbel-LP:n “Splitter” och därtill tillhörande videos i april 2021. Albumet samlade ihop 25 låtar som getts ut en gång i månaden med start 2020 och har gjort stor succé.

Nu är det dags igen!

Den här gången samarbetar Mimikry med Nomy, som Grammis-nominerades 2010 som Årets Innovatör. Nomy har tolkat Mimikrys “Ni är så jävla dumma i huvet” och Mimikry har gjort en svensk tolkning av Nomys “I Love You Diane”, båda självklart med tillhörande videos. Båda låtarna släpps idag, 29 oktober.

LYSSNA PÅ “MATILDA KOM HEM” | TITTA PÅ VIDEON

Mimikry om att göra en svensk version av “I Love You Diane” (“Matilda kom hem”):

“Vi lyssnade igenom massor av Nomylåtar. Han har gjort jävligt mycket som är bra och det känns som det redan är så bra det kan bli. Men så hittade vi pärlan "I love you Diane" med en melodi som Mimikry kunde gjort. Och när vi slängde på tvåtakten, skitiga gitarrer och gjorde den till punkrock så... tada! En klockren Mimikry-låt!

Dessutom var det en ordentlig bonus att få göra en blodig psycho-video till den. Det här är väl det närmsta "Så mycket bättre" vi kommit hittills och det var svinkul!”

LYSSNA PÅ “NI ÄR SÅ JÄVLA DUMMA I HUVET” | TITTA PÅ VIDEON

Nomy om att tolka “Ni är så jävla dumma i huvet”:

“Att välja låt av Mimikry var inte så svårt då deras genre är den genre jag växt upp med och formats av. Så jag kände mig ganska trygg i att bara jobba vidare med deras material. Jag ville ha en låt som hade ganska raka melodier och drivig energi. ”Ni är så jävla dumma i huvudet” hade allt jag letade efter och som jag enkelt bara kunde bygga vidare på med klassisk nomy-stil, ”more is more”. Jag valde att höja tonarten på låten så att jag kunde maximera min sångprestation och höjde även tempot för att få in ännu mer energi. Sen var det bara att fläska på med hockey-körer så var man i mål.”

Med albumet Splitter och ett öppnande för spelningar så genomför Mimikry just nu en post-corona-turné. Bandet har längtat efter publiken och maxar nu hösten/vinterns gig. Läs mer: www.alderland.se

MIMIKRY FACEBOOK | INSTAGRAM

NOMY FACEBOOK | INSTAGRAM

Ämnen

Kategorier

Regioner



Clap Your Hands AB är en artistagentur som erbjuder strategisk och kreativ PR/kommunikation, varumärkesbyggande, projektledning och rådgivning inom främst musik, nöje, kultur & livsstil.

HÄR i vår spellista på Spotify hittar du aktuell musik från oss.

Kontakter

Birgitta Haller | Clap Your Hands AB

Birgitta Haller | Clap Your Hands AB

PR Manager +46 73 984 77 86

Relaterat innehåll

musik – nöje – kultur – livsstil

Clap Your Hands AB är en artistagentur som erbjuder strategisk och kreativ PR/kommunikation, varumärkesbyggande, projektledning och rådgivning inom främst musik, nöje, kultur & livsstil.

Bolaget grundades 2019 av Johanna Boström Stone, Birgitta Haller, Malin Veronica och Mia Palmblad som tillsammans har över 100 års erfarenhet av musikbranschen.
Hos Clap Your Hands finns gedigen kunskap, engagemang och en förmåga att hitta, förädla och lyfta kulturell kompetens.

Clap Your Hands AB
Stora Gungans väg 6A – besöksadress: A House, Östermalmsgatan 26A
122 62 Enskede
Sverige