Gå direkt till innehåll
Den 29 september blir det lättnader i besöksrestriktionerna på Falu lasarett och övriga sjukhus i länet.
Den 29 september blir det lättnader i besöksrestriktionerna på Falu lasarett och övriga sjukhus i länet.

Pressmeddelande -

Lättnader gällande besöksförbud till vårdavdelningar

Folkhälsomyndigheten förändrar sina pandemirekommendationer den 29 september 2021. Region Dalarna har nu beslutat att lätta på besöksförbudet inom hälso- och sjukvården från samma tidpunkt. Besök till inneliggande patient i Region Dalarna är möjligt men ska ske på ett smittsäkert sätt och antalet besök bör hållas på så låg nivå som möjligt.

Den 11 mars 2020 införde Region Dalarna besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på länets sjukhus.

– Vi ser fortsatt att antalet besök bör hållas på en så låg nivå som möjligt, men besök till inneliggande patienter inom hälso- och sjukvården kommer att tillåtas om det kan ske på ett smittsäkert sätt, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom.

Besök till inneliggande patient

Så få personer som möjligt vid varje besök, håll avstånd, vara noga med att tvätta och sprita händerna innan besöket samt stanna hemma om du har minsta symtom.

Bokade vårdbesök

För patienter som bokat en tid uppmanas att komma ensamma, undantag görs för barn och ungdomar som får ta med sig en förälder och människor som av olika anledningar behöver en ledsagare eller stöd/hjälp under sitt vårdbesök.

De fastställda besöksrekommendationerna för hälso- och sjukvården fattades av regionstyrelsen den 20 september 2021 och gäller tills vidare.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, hjälpmedel, folkhögskolor och arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Kontakter

Presstjänst

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst 010-249 90 20

Om Region Dalarna

Vi är regionens största arbetsgivare och en viktig del av Dalarnas utveckling. Tillsammans jobbar vi mot målet om ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Region Dalarna
Box 712
79129 Falun
Sverige