{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Spiselige bær og planter

Små frugttræer i havekrukken

4. december 2023
Små frugttræer i krukker- Plantorama

Små frugttræer på terrassen

Små frugttræer forener det nyttige med det hyggelige: om foråret blomstrer træerne med hvide og lyserøde farver, skaber liv og dufter dejligt. Store som små kan følge naturens gang, når det summer af bier, der flyver fra blomst til blomst. Som sommeren går, vokser æblerne på træet, og i de første sensommermåneder kan du glæde dig til at høste en masse dejlige og friske æbler.

Det nye er, at frugttræerne ikke kræver en stor have med masser af plads. Nye svagt voksende sorter og middelkraftige træer egner sig til at stå i potter og bærer alligevel mange kilo frugt.

Se vores udvalg af frugter og bær her

Små frugttræer i krukker- Plantorama

Råd til dyrkning af små frugttræer

For at få succes med de små frugttræer er det vigtigt, at krukken er tilpas stor til træets størrelse. En krukke skal hellere være lidt for stor end for lille, da det vil give træet bedre betingelser.

Du skal huske at vande det lille frugttræ - navnligt når æblerne vokser, solen skinner, og sommeren er varm. At det lille træ får godt med sol og lys, er ligeledes vigtigt. Sol og lys er nemlig det, der danner smagen i frugten.

 

Tre facts om små frugttræer

  • Små frugttræer kan leve hele deres liv i en krukke, men skal tilføres ny jord efter frugthøsten og holdes nede med klipning.
  • Det lille frugttræ kan formes alt efter plads og ønsker. Vil du have et espalier, kan grenene bindes ud. Træet kan også klippes slankt som søjletræ eller du kan lade det vokse som solitær frugttræsbusk med brede grene forneden.
  • De svagt voksende træer kan plantes ud i haven efter nogle år og vokse sig større, hvis du ønsker det og ønsker større frugtudbytte.