Gå direkt till innehåll
Indiska och House Of Flowers tar till vara på blommor som slängs världen över – donerar vinst till Läkarmissionen

Pressmeddelande -

Indiska och House Of Flowers tar till vara på blommor som slängs världen över – donerar vinst till Läkarmissionen

Just nu slängs miljoner nyskördade blommor varje dag samtidigt som andra stora värden går förlorade på grund av rådande pandemi. Hållbarhet är något som ligger både Indiska och House Of Flowers varmt om hjärtat, som nu bestämt sig för att göra vad de kan i kampen mot krisen som råder i samhället på grund av covid-19.

Istället för att blommorna bara slängs vill vi att fler ska få njuta av något vackert som annars går förlorat och samtidigt göra en insats genom att stödja en världsomspännande hjälporganisation. I det här fallet har vi valt att stötta Läkarmissionens viktiga arbete runt om i världen,” säger vd för Indiska, Karin Lindahl.

Blommorna kommer att säljas till väldigt förmånliga priser och 50 % av intäkterna donerar Indiska och House Of Flowers till Läkarmissionen – med hopp och tro om att alla kan vara med och göra skillnad.

I svåra tider tycker vi det är viktigt att bidra med det vi kan. Blommor sprider kärlek och omtanke och detta blir vårt lilla bidrag till en bättre värld,” säger ägare för House Of Flowers, Alexander Henriksson.

Blomförsäljningen startar tisdagen den 24 mars utanför Indiskas entréer runt om i Sverige – från norr till söder. På plats kommer kunderna kunna fynda nyskördade blommor för under 50 kronor. Exempel är 20 stycken tulpaner, rosor eller nejlikor för 49 kronor.

Här hittar du blommorna i butik och är samtidigt med och stöttar Läkarmissionen:

  • Odengatan, Drottninggatan och Ringen i Stockholm
  • Kungsgatan och Postgatan i Göteborg
  • Uppsala
  • Linköping
  • Jönköping
  • Örebro
  • Karlstad
  • Umeå
  • Luleå
  • Kalmar/Giraffen

För mer information, vänligen kontakta:

Cassandra Brunstedt
Head of Content and PR, Indiska
Mail: Cassandra.brunstedt@indiska.se

Ämnen

Kategorier


Läkarmissionen är en hjälporganisation som sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor i fyrtiotalet länder. De arbetar med långsiktiga hjälpinsatser inom social omsorg, utbildning och självförsörjning samt gör akuta humanitära insatser. Till största del med hjälp av gåvor från svenska privatpersoner.

Indiska är ett svenskt livsstilsföretag etablerad 1901 som erbjuder mode och inredning i en unik mix av det färgstarka Indiska arvet och den skandinaviska enkelheten. Indiska har idag 70 butiker i Sverige, Norge, Finland samt www.indiska.com.

House of Flowers säljer snittblommor och växter på nätet och i Indiskas butiker. Bolaget grundades 1924 i Ulricehamn säljer idag blommor över hela Skandinavien. www.houseofflowers.se.

Välkommen till Indiska!

Indiska är en mötesplats för en väl utvald mix av inredning och mode med inspiration från olika världar, kombinerat med en skandinavisk syn på design med en mer hållbar kvalitet och ett tillgängligt pris.

Indiska
Gävlegatan 22
113 30 Stockholm
Sweden