Gå direkt till innehåll
Die Neuen Schweden 2023
Die Neuen Schweden 2023

Pressmeddelande -

Utökat liveprogram till årets Die Neuen Schweden – ansök för att ta del av workshops, möten och showcase i Berlin

Inför årets Die Neuen Schweden breddas ansökningsprocessen till att även inkludera band och artister som samarbetar med musikbolag som är medlemmar i SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter). Ansök senast 10 april!

Die Neuen Schweden har blivit en välkänd och välbesökt mötesplats mellan svenska artister och tyska musikaktörer. Satsningen, som startade 2015, ger band och artister möjlighet att lära sig mer om den tyska musikbranschen, knyta kontakter och ta klivet ut på den internationella musikmarknaden.

– Det finns ett stort intresse för svensk musik i Berlin och vi är glada att kunna bredda projektet ytterligare! Vanligen reser vi till Berlin med tre akter. Tack vare fördjupat samarbete med Svenska Oberoende Musikproducenter har vi nu möjlighet att utöka antalet akter vid live-evenemanget. Det känns jättekul! säger Magnus Pejlert, nationell verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Svenska musikbolag
Svenska musikbolag som är intresserade av projektet uppmanas att dels ansöka med sina aktuella akter men även ta kontakt med branschorganisationen SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) som finns på plats och kommer att vara aktiva under evenemanget i Berlin.

– Vi är stolta över att få engagera oss mer i projektet Die Neuen Schweden som Sensus drivit i 8 år. Många artister från SOMs medlemsbolag har deltagit genom åren, och efter att förra året ha varit på plats själv blev jag imponerad över det fina och genomtänkta arrangemanget.

Die Neuen Schweden är inte bara en möjlighet för artister på väg in i den tyska marknaden att synas, utan även en möjlighet till lärande och erfarenhetsutbyte, också för skivbolag och nätverk.

I år har SOM tre artister på scen och vi kommer själva närvara med en liten delegation av svenska independentbolag, säger Eva Karman Reinhold, ordförande i Svenska Oberoende Musikproducenter.

Sensus och SOM söker nu band och artister som:

  • Är aktuella med ny musik under sommaren eller tidig höst.
  • Vill utveckla sitt artisteri och knyta kontakter utanför Sveriges gränser.
  • Har erfarenhet att spela live och som söker nya samarbeten.
  • Spelar indie, elektro, hiphop, r&b, singer/songwriter, pop, rock eller närliggande genrer.

Vilka akter väljs ut?
Utifrån inkomna ansökningar föreslår Sensus och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) ett antal musikakter för en fokusgrupp bestående av tysk musik- och mediabransch. Fokusgruppen väljer ut tre akter som deltar i digital studiecirkel, möten och studiebesök i Berlin och livespelning. Ytterligare tre akter väljs ut för att i första hand delta vid liveevenemanget.

Om Die Neuen Schweden
Med Die Neuen Schweden får band och artister möjlighet att utvecklas och växa, konkretisera vad de vill uppnå och få stöd i hur de kan presentera sig i mötet med nya kontakter. Genom en digital studiecirkel får de möjlighet att lära sig mer om den tyska musikbranschen och vilken typ av samarbeten som kan hjälpa dem vidare i sitt musikprojekt. Väl på plats i Berlin ges de möjlighet att presentera sig för den tyska musikbranschen genom liveframträdande, möten och studiebesök.

Ansök senast måndag 10/4.
Mer information via www.sensus.se/dns

Die Neuen Schweden genomförs av Sensus studieförbund och Berlinbaserade Better  Things i samarbete med SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter).

Presskontakt
Vid frågor om Die Neuen Schweden, kontakta:
Linnéa Jonsson, linnea.jonsson@sensus.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning.

Sensus har cirka 350 anställda, mer än 12 000 cirkelledare, ett 50-tal lokalkontor och består av sex regioner samt ett riksförbund.

Kontakter

Mattias Jonsson

Mattias Jonsson

Presskontakt Kommunikatör 072-145 71 41
Aiina Larsson

Aiina Larsson

Presskontakt Kommunikatör 0765112388

Relaterat innehåll

Ett studieförbund med mycket engagemang

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas och har ett brett utbud av cirklar, utbildningar och kultur över hela landet.

Vi är ett studieförbund som lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor.

Vår verksamhet utvecklas tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare.

Välkommen du också.

Sensus studieförbund
Medborgarhuset, Medborgarplatsen 4
118 26 STOCKHOLM