Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

IONIQ 5 kåret til Car of the Year 2021

  • Hyundai IONIQ 5 er tildelt tittelen “Car of the Year 2021” av anerkjente Auto Express i Storbritannia
  • IONIQ 5 vinner også kategoriene “Premium Electric Car”, “Design” og “Mid-Size Company Car”
  • Hyundai vant også titler for modellene TUCSON og i20 N
  • Auto Express omtaler IONIQ 5 som en briljant bil, mens TUCSON kalles «den perfekte SUV for vår tid»

Hyundai gjør det sylskarpt i Auto Express New Car Awards, og vinner hele seks priser. Helt nye IONIQ 5 stikker av med fire priser, mens både TUCSON og i20 N vinner hovedkategorien i sine respektive klasser.

Hyundai Motor dominerer Auto Express New Car Awards 2021, og tar hjem hele seks priser. Aller høyest henger Car of the Year 2021, som ble tildelt IONIQ 5. Den banebrytende elbilen vant også kategoriene “Premium Electric Car”, “Design” og “Mid-Size Company Car”.

Hyundai TUCSON vant på sin side «Best Mid-Size SUV» mens i20 N ble kåret til «Best Hot Hatchback».

Alle biler som selges i det britiske markedet er automatisk deltakere i Auto Express New Car Awards, som har vært delt ut hvert år siden 1993. Kåringene gjøres av et panel av erfarne testeksperter, og ledes av Auto Express’ sjefsredaktør Steve Fowler.

- Første gangen vi så Concept 45, som var første hint om IONIQ 5, skjønte vi at produksjonsbilen kom til å bli noe helt spesielt, sier Fowler.

- IONIQ 5 leverer på design, kvalitet, kjørbarhet og opplevelse. Hyundai har allerede bevist at de er en teknologileder i elbilmarkedet, og IONIQ 5 tar dette et stort steg videre. Bilen er briljant.

    Storeslem

    I tillegg til «Car of the Year 2021» henger også de andre prisene svært høyt. Ekspertjuryen kåret bilen til vinner også i kategoriene “Premium Electric Car” og “Mid-Size Company Car”, mens bilens revolusjonerende design ble stemt frem som vinner i kategorien «Design» av Auto Express’ lesere.

    Bilens eksteriør henter frem retrolinjene fra Hyundais aller første modell, Pony fra 1975, men med et moderne og futuristisk uttrykk. I tillegg er proporsjonene optimalisert takket være den fleksible elbilplattformen.

    Interiøret er på sin side bygget rundt tanken om et smart oppholdsrom. Dette innebærer blant annet helt flatt gulv og komfortable relaxation-seter. Takket være en akselavstand på hele tre meter har bilen en komfort og fleksibilitet som tidligere aldri har vært tilgjengelig i klassen.

    - Vi er over oss av begeistring over å vinne seks Auto Express-priser. At IONIQ 5 vinner Car of the Year, og hele tre priser til, er en bekreftelse på hvor langt Hyundai har kommet som en pioner på bærekraftig mobilitet, sier president i Hyundai Motor Europe, Michael Cole.

    - Med IONIQ 5 hadde vi en målsetning om å skape en av verdens beste elbiler, og intet mindre enn det. Tilbakemeldingene fra våre kunder, og nå fra de kompromissløse ekspertene i Auto Express, viser at vi har levert et industriledende produkt.

    - Hyundai TUCSON vinner nok en stor utmerkelse. Auto Express’ beskrivelse av bilen som «den perfekte SUV for vår tid» henger virkelig høyt.

      Michael Cole er også svært fornøyd med at Hyundai TUCSON nok en gang tar hjem en høyhengende pris.

      En helt ny generasjon elbil

      IONIQ 5 er en romslig crossover i det populære familiesegmentet, og er den første modellen ut på Hyundais helt nye dedikerte elbilmodellportefølje IONIQ. Den helt nye modellen setter en ny standard og redefinerer elbilmarkedet med sine innovative og banebrytende funksjoner.

      IONIQ 5 er bygget på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform), og sprenger grensene for proporsjoner med sin ekstremt lange akselavstand på hele 3 000 millimeter. Bilen plasserer seg størrelsesmessig midt mellom TUCSON og SANTA FE i Hyundais modellportefølje, og er en svært romslig familiebil med sine 4 635 mm i lengde og 1 890 mm i bredde. Bilen har samtidig solid crossover-bakkeklaring på 160 mm, og hele 170 mm opp til batteripakken. Akselavstanden og bredden gjør at interiøret er romslig som en bil i klassen over, altså i D SUV-segmentet.

      Emner

      Kategorier


      Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

      Kontakter

      Øyvind L. Knudsen

      Øyvind L. Knudsen

      Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

      Relatert innhold

      Velkommen til Hyundai Motor Norway.

      Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

      Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

      Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

      Hyundai Motor Norway
      Alf Bjerckes vei 8
      0582 Oslo
      Norway