Våre byggeprosjekter

illustrasjon av hvordan Livsvitenskapsbygget vil se ut. Blå himmel, grønt parkareal med trær i forkant. Syklende og gående på stier og veier.

Livsvitenskapsbygget

Med sine 97 450 m2 bruttoareal blir Livsvitenskapsbygget Norges største enkeltstående universitets- og sykehusbygning. Utstrakt tverrfaglig samarbeid skal bidra til å løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø.

Bygget er planlagt ferdigstilt i 2026-27.

Illustrasjon av nytt vikingtidsmuseum

Vikingtidsmuseet

Dagens museumsbygg, Vikingskipshuset, skal inkluderes i et helhetlig og funksjonelt museumsanlegg. Det nye museet blir tre ganger så stort som det eksisterende museet på Bygdøy.

Museet er planlagt ferdigstilt i 2027.

Bildet kan inneholde: bygning, arkitektur, boligområde, eiendom, sameiet.

Eilert Sundts hus, blokk B

Målet med rehabiliteringen var å gi studenter og ansatte et bedre og mer funksjonelt arbeidsmiljø som legger til rette for at fakultetet kan nå de faglige ambisjonene sine. Trivsel, estetisk kvalitet og HMS sto sentralt i dette prosjektet.

Rehabilitering var ferdig høsten 2022.

Bildet kan inneholde: himmel, anlegg, skygge, tre, tre.

Klimahuset

Bygningen gir rom for forskningsbaserte utstillinger, foredrag, filmer, debatter og opplevelser knyttet til klima og klimaendringer.

Klimahuset sto ferdig i mars 2020.

Bildet kan inneholde: himmel, sky, bygning, anlegg, vindu.

Domus Juridica

Den nye og fremtidsrettede bygningen samlokaliserer Det juridiske fakultet og viderefører UiOs over 200 år lange tilstedeværelse i Oslo sentrum.

Domus Juridica sto ferdig i 2019.

Brøggers hus

Den totalrehabiliterte bygningen har plass til nye utstillinger om jorden og livets utvikling, med bedre tilgjengelighet for publikum.

W.C Brøggers hus åpnet våren 2022. 

Historisk museum

Eiendomsavdelingen har rehabilitert fasaden på Historisk museum. Rehabilitering omfatter fasade, tak og vinduer.

Bildet kan inneholde: anlegg, himmel, bygning, vindu, tre.

Svein Rosselands hus

Rehabiliteringen omfattet omdisponering av arealer, ombygging og ny innredning av eksisterende arealer for Institutt for teoretisk astrofysikk. De utvendige arbeidene omfattet reparasjon av tak, vinduer og teglfasader.

Kristian Ottosens hus

Eiendomsavdelingen har oppgradert andre etasje og fasaden. Lokalene har blitt lysere, mer oversiktlige, fått bedre luftkvalitet og blitt bedre tilpasset studenthelsetilbudet. 

Fasaden til Sophus Bugges hus, grønt gress foran, blå himmel

Sophus Bugges hus

Etter rehabiliteringen fikk Sophus Bugges hus oppussede overflater, nytt ventilasjonsanlegg og en levende førsteetasje med flere arbeidsplasser.

Bildet kan inneholde: himmel, bygning, rektangel, høyblokk, urbant design.

Niels Henrik Abels hus

Kontorer, grupperom og øvrige fellesarealer fra og med 6. etasje og opp til og 11. etasje ble rehabilitert for å gi ansatte og studenter et bedre arbeidsmiljø.

Bildet kan inneholde: bygning, himmel, anlegg, dagtid, eiendom.

Niels Treschows hus

Rehabiliteringen av 7. – 12. etasje ga studenter og ansatte et bedre fysisk arbeidsmiljø. Nytt ventilasjonsanlegg sørger for bedre inneklima og bruk av glassvegger mot korridoren gjør lokalene lysere.