Pressmeddelande -

Lions Sverige och företaget Doro skänker mobiltelefoner till isolerade seniorer

I takt med coronavirusets spridning är social isolering och ofrivillig ensamhet ett faktum för många äldre. För att motverka detta och underlätta kontakt med familj och vänner donerar det seniorfokuserade teknikföretaget Doro, i samarbete med telekomföretaget Comviq och hjälporganisationen Lions, 2000 mobiltelefoner med förladdade kontantkort till utsatta seniorer. Alla mobiltelefoner är försedda med en trygghetsknapp som är kopplad till Doros larmcentral, dit seniorerna kan vända sig om det uppstår en nödsituation.


Doro, som utvecklar telekomprodukter och trygghetstjänster för seniorer, är initiativtagare till projektet. Tillsammans med Comviq och Lions, skänker man mobiltelefoner och kontantkort till äldre som befinner sig i isolering. Syftet är att underlätta kontakt med omvärlden, minska oro hos seniorer och deras anhöriga, samt möjliggöra för de äldre att fortsätta känna gemenskap och närhet med anhöriga, trots påbjuden social distansering.
– Socialt utanförskap och ofrivillig ensamhet är sedan tidigare ett faktum för många seniorer, vilket ytterligare späds på i Corona-krisens kölvatten. Det är fantastiskt fint att så många äldre accepterar den sociala distanseringen trots att de är i större behov av gemenskap än någonsin. Genom att skänka Doro-telefoner till utsatta äldre hoppas vi både kunna minska deras oro och även göra det möjligt för dem att känna samhörighet med nära och kära, säger Carl-Johan Zetterberg Boudrie, VD på Doro.

För att säkerställa att mobiltelefonerna går till de verkligt behövande kommer telefonerna att distribueras via Lions Sveriges rikstäckande organisation, som har stor insikt i hjälpbehoven på lokal nivå.
Dessutom kan närstående eller seniorer själva kontakta Lions Sveriges centrala kansli om det finns ett behov av en mobiltelefon. Telefonerna delas ut av Lions medlemmar och placeras utanför dörren alternativt i brevlådan, tillsammans med en skriftlig instruktion som förklarar hur de fungerar.
– Vi är glada att kunna hjälpa till och det känns bra att vi kan använda styrkan i vår rikstäckande organisation och snabbt samordna oss för att hjälpa de som behöver det mest, säger Thorbjörn Bengtsson, ordförande Lions Sverige.

Alla mobiltelefoner är försedda med en trygghetsknapp som är kopplad till Doros larmcentral, dit de äldre med ett enkelt knapptryck kan vända sig om det uppstår en nödsituation. Doro har idag 600 medarbetare som dygnet runt tar hand om ca 25 000 samtal från seniorer i nöd. Telefonlinjen genomförs via den ordinarie tjänsten Response by Doro och ingår gratis i de seniortelefoner som Doro donerar under Corona-krisen.
– Den rådande situationen är oerhört tuff för de äldre. Därför känns det väldigt fint att vi på Comviq tillsammans med Doro och Lions kan vara med och bidra till att ge dem både större frihet och trygghet, säger Oscar Karlsson, affärsområdeschef på Comviq.

Doro donerar totalt 2000 seniormobiler till behövande i Norden, Tyskland, Frankrike och England. Initialt kommer 250 av dessa att distribueras i Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Joakim Goding, Spotlight PR
Joakim.goding@spotlightpr.se
+46 (0) 70 714 15 45

Carl-Johan Zetterberg Boudrie, Doro AB
carl-johan.zetterberg@doro.com
+46 (0) 70 335 84 49

Lions Sveriges kansli
08-744 59 00
kansli@lions.se

Ämnen

  • Vatten/havsmiljö

Om Lions:
Lions Clubs International, Sverige är med sina ca 10 000 medlemmar en del av Internationella Lions med 1,4 miljoner medlemmar. Lions finns i 209 länder och geografiska områden över hela världen. Lions uppgift är att genom frivilliginsatser hjälpa andra människor, bygga broar mellan människor oavsett ras och religion och på andra sätt göra en samhällsinsats. Lokalt, nationellt och internationellt. Lions är politiskt och religiöst obundet.

Sveriges Lions motto är: För samhällsansvar och livskvalitet.

För mer information: www.lions.se

PG: 90 1948-0
Stiftelsen Sveriges Lions Hjälpfond

Kontakter

Lars Kuntze

Presskontakt Marknadsföringsansvarig Sverige +46 705694055