Gå til indhold
Pas på i trafikken – 372.000 biler på sommerdæk

Pressemeddelelse -

Pas på i trafikken – 372.000 biler på sommerdæk

Sneen drysser igen flere steder i landet. Morgen- og aftentimer har budt på glatte veje. På trods af dette kører en betragtelig andel af personbiler stadig på sommerdæk.

Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen har i uge 4 over hele landet set på de danske personbilejeres brug af dæk i denne vinter. Heldigvis er vinter- og helårsdæk stadig det foretrukne valg, men en stor andel kører fortsat på sommerdæk – på trods af vinterlige vejforhold.

Fart og korrekt dækvalg afgørende

”Alfa omega er naturligvis at tilpasse farten efter forholdene. Selvom bilen har de rigtige dæk på, er man ikke uovervindelig, men det hjælper betydeligt på bremselængde og stabilitet i sving og ved vognbaneskift, hvilket kan være en afgørende faktor, om man havner i et uheld eller ej. Eller endnu værre, påkører en cyklist eller fodgænger”, siger Volker Nitz, Rådet for Større Dæksikkerhed.

Bedre end frygtet

Forud for optællingerne var der frygt for en stigning i andelen af biler på sommerdæk, grundet corona-situationen og færre kørte kilometer på vejene.
Dette viste sig heldigvis ikke at være tilfældet. Faktisk var der lidt færre biler på sommerdæk set i forhold til tællingen i januar 2020.

Men der er alligevel sket en forskydning af dækvalget.

Andel på helårsdæk steget

”Andelen af biler på helårsdæk er steget omkring 4 procentpoint, hvilket er sket mest på bekostning af vinterdæk, men også et lille fald i andel på sommerdæk. Helårsdæk er i dag meget bedre end for blot få år siden, men er stadig et kompromis. Skal bilen være klædt på til at yde det optimale, så gælder reglen om vinterdæk om vinteren og sommerdæk om sommeren stadig," slutter Volker Nitz.

------------------------

Fakta om dæktællingen i januar 2021 (tallene er afrundet):

Personbiler med vinterdæk: 77 % = ca. 2.042.000 biler.
Personbiler med helårsdæk: 9 % = ca. 239.000 biler.
Personbiler med sommerdæk: 14 % = ca. 372.000 biler.

------------------------

Related links

Emner

Kategorier


Denne pressemeddelelse er udsendt på vegne af Rådet for Større Dæksikkerhed.

Rådet for Større Dæksikkerhed blev etableret i 1991 med det formål, at udbrede og højne forbrugernes samt offentlige instansers kendskab til dæk og de dermed forbundne sikkerhedsaspekter på en almennyttig og mærkeneutral basis.
Det er endvidere målet at udbrede kendskabet til bestemmelser og lovgivning for herigennem at medvirke til større trafiksikkerhed.

Rådet består af repræsentanter fra FDM, Teknologisk Institut, Dækimportørforeningen, Dæk Specialisternes Landsforening og Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk.

Website: www.daeksikkerhed.dk

Kontakt

Volker Nitz

Volker Nitz

Pressekontakt Direktør 40 54 68 50

Velkommen til Dækbranchen Danmark!

Dækbranchen Danmark er interesseorganisation for hele dækbranchen i Danmark. Her samles Dæk Specialisternes Landsforening , Dækimportørforeningen og Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk i en stærk brancheorganisation.
Neutral og forbrugervenlig oplysninger til trafikanterne sker via Rådet for Større Dæksikkerhed.
Dækmagasinet som udgives af Dækbranchen Danmark er landets eneste brancheblad som fokuserer på alt hvad der har med dæk at gøre.