Pressmeddelande -

NYTT HYDRAULISKT M18™ PRESSVERKTYG UTAN PRESSBACKAR

Milwaukee Tool lanserar stolt ett nytt verktyg för pressning av kabelskor utan pressbackar. M18 FORCE LOGIC™* pressverktyget använder banbrytande teknik som kallas Auto Distance Control.

Auto Distance Control känner av kabelskon vid kontakt och tillämpar exakt presskraft för storleken baserat på pressavståndet. Denna banbrytande teknik ger optimal kompression för varje enskild storlek med en enda pressning för diametrar på 10–300 mm2 och ett enhetligt pressningsresultat för alla storlekar.

Historiskt har det funnits enpunkts-pressverktyg och fyrpunkts-pressverktyg som dock har vissa begränsningar:

  • Enpunktsverktyg har större kapacitetsintervall, men har extra breda huvuden och överdimensionerade pressmekanismer som manglar och förvrider mindre och medelstora storlekar.
  • Fyrpunktsverktyget ger snyggare pressningar, men kräver flera pressningar per kabelsko och käftarnas tänder riskerar att förstöras om kabelskon inte är perfekt justerad.

”Vi tyckte att användarna förtjänade en bättre lösning och tog det bästa från de båda metoderna och utvecklade en lösning i ett och samma verktyg som inte stör arbetsflödet. För att lyckas med detta tillämpade vi vår expertis inom pressning av kabelskor. Och så föddes autonom avståndsbaserad pressning”, säger Gustav Olsson, Nordic Product Manager för Milwaukee Tool.

Auto Distance Control använder en linjär avståndssensor och en linjärt kodad tryckkolv för att kontinuerligt mäta pressavståndet tillsammans med tryck. Tekniken gör det möjligt för verktyget att känna av kabelskon vid kontakt, mäta ytterdiametern, avgöra dess storlek och beräkna det slutliga pressavståndet. När målavståndet nås, verifierar verktyget att det har nått rätt tryck, tillämpar trycket på kabelskon och verifierar omedelbart genomförd pressning med en grön lysdiod. Verktyget registrerar och lagrar varje pressning för rapportgenerering med appen ONE-KEY™.

”Det fina med denna teknik är att den verkar i det dolda. Allt görs samtidigt och omedelbart utan att användaren någonsin behöver stanna av, sakta ner, ändra inställningar eller förändra sättet de har använt pressverktyg utan pressbackar tidigare. Det är helt enkelt det enklaste sättet att pressa kabelskor”, säger Gustav Olsson.

Med den lägsta vikten i sin klass och en kapacitet på upp till 300 mm2 har det hydrauliska M18 FORCE LOGIC pressverktyget utan pressbackar en rak konstruktion och ett huvud som kan roteras 180grader för smidig inpassning. En helt innesluten snabbverkande hydraulpump ger den kraft som krävs för effektiv pressning i ett enda steg. Med ett M18 REDLITHIUM-ION 2,0 Ah-batteri levererar verktyget 90 pressningar per laddning. En batterikontrollfunktion förhindrar att användaren börjar pressa om batterikapacitet saknas så att endast full pressning kan genomföras varje gång.

Det nya hydrauliska M18 FORCE LOGIC pressverktyget utan pressbackar är helt kompatibelt med det övriga M18™-sortimentet som nu omfattar fler än 165 elverktyg i samma batteriplattform.

Specifikationer

M18 FORCE LOGIC hydrauliskt pressverktyg för kabelskor utan pressbackar (M18 HDCT-202C)

  • Pressintervall kabelskor på flexibel wire: 10 – 300 mm2
  • Pressningar per laddning (2,0 Ah): Upp till 90 pressningar
  • Vikt med batteri: 4,5 kg

Levereras med 2 x M18 REDLITHIUM-ION 2,0 Ah-batterier, M18 och M12 laddare och kitbox.

Vill du ha mer information om det hydrauliska M18 FORCE LOGIC pressverktyget utan pressbackar kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

Ämnen

  • Bygg, fastighet

Kategorier

  • milwaukee
  • m18
  • force logic
  • pressverktyg
  • elverktyg
  • batteridriven

OM MILWAUKEE TOOL

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen.

Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar.

Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontakter

Gustav Olsson

Trade Product Manager Nordic +46 725 303050