Gå direkt till innehåll
Den cirkulära omställningen är en del av Löfbergs nya affärsstrategi.
Den cirkulära omställningen är en del av Löfbergs nya affärsstrategi.

Pressmeddelande -

​Ny strategi bidrar till cirkulär omställning på Löfbergs

Kaffebranschen har behov av cirkulär omställning, och här vill Löfbergs vara med och driva utveckling. Nu siktar det familjeägda kafferosteriet på att eliminera allt avfall relaterat till odling, förädling och konsumtion till år 2030.

- Den cirkulära omställningen är en del i vår nya affärsstrategi, en förändring vi tror kommer att löna sig både kommersiellt, socialt och miljömässigt, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

Vill påskynda utvecklingen
För att nå målet noll avfall till 2030 kommer Löfbergs bjuda andra aktörer, både inom och utanför branschen. Löfbergs initiativ Circular Coffee Community, som ska bidra till eliminera allt avfall relaterat till kaffe, är ett exempel. För att påskynda utvecklingen har det familjeägda kafferosteriet nu utsett en Chief Innovation and Circular Transformation Officer.

- Klimatförändringarna och slöseriet med resurser hotar inte bara vår verksamhet utan hela den globala kaffebranschen, från odlare till konsumenter. Vi måste förändra hur vi ser på kaffe och använda alla resurser i hela värdekedjan, säger Lars Aaen Thøgersen, Chief Innovation and Circular Transformation Officer på Löfbergs.

För mer info:
Lars Aaen Thøgersen, Chief Innovation and Circular Transformation Officer, Löfbergs, tfn: +45 214 417 20
Anders Thorén, Kommunikationschef, Löfbergs, 0703-55 64 22

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Välkommen till Löfbergs!

Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi drygt 340 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 2,7 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Löfbergs
Tolagsgatan 1
652 21 Karlstad
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum