Pressmeddelande -

Norrbottens Destilleri lanserar Mountain Dry Gin, en hyllning till den lokala fjällvärlden

Den 1 november lanserar Norrbottens Destilleri sin första produkt i en serie som kommer ta med er med på en resa längs Kalixälven och dess vackra landskap den passerar innan den till slut når Bottenviken. Produkten kommer finnas på tre Systembolag lokalt och även vara beställningsbar över hela landet.

Starten på resan längs Kalixälven och dess landskap
- Det är fantastiskt roligt att vi äntligen lanserar vår första produkt. Mountain Dry Gin är en klassisk london dry gin och utöver klassiska ingredienser är den destillerad med lokal björk och kvanne som växer i vår fjällmiljö, berättar Dennis Bejedal.

- Våra produkter kommer ha en tydlig koppling till de lokala landskapen i Norrbotten. Resan och våra framtida produkter är illustrerad i vår ”Norrbottniska totempåle” som syns i vår logotyp och fler produkter kommer släppas under 2020, berättar Dennis Bejedal.

”A fusion of extremes”
Genom att kombinera lokal björk och kvanne från Norrbottens fjällvärld med timutpeppar från Himalaya skapas en fusion mellan två fjällvärldar och resultatet är en smakrik, krispig och välbalanserad gin som gör sig perfekt i en klassisk Gin & Tonic.

Serveringsförslag:

- 50 ml N|D - Mountain Dry Gin
- 150 ml Fever Tree Mediterranean
- Torkad blodgrape
- En kvist rosmarin

Fyll ett copa glas med is, häll i Mountain Dry Gin, toppa med Mediterranean och garnera med torkad blodgrape och en kvist färsk rosmarin.

Det går redan nu att beställa Mountain Dry Gin via Systembolaget: https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/norrbottens-destilleri-3410002

Relaterade länkar

Ämnen

  • Mat, dryck

Regioner

  • Norrbotten

Kalixälven, naturen och ett av världens bästa vatten ligger bakom Norrbottens Destilleri, Sveriges nordligaste destilleri.

Norrbottens Destilleri är Sveriges nordligaste destilleri. Vi brinner för att destillera Gin i världsklass som får sin karaktär från den botanik vi hittar i landskapen utefter Kalixälven, där den stormar fram från källorna i Kebnekaisemassivet till mynningen i Bottenviken.

”A fusion of extremes”

Vi tror också på att titta över horisonten. I varje recept vi tar fram finns alltid en krydda från en helt annan del av världen. Det är det som gör vår dag extra spännande. Att hitta den där unika kombinationen. Lokalt och fjärran.

Vår ambition är att vara Europas mest högteknologiska småskaliga destilleri och bli ett självklart besöksmål för turistnäringen i Norrbotten.

Kontakter

Dennis Bejedal

Presskontakt VD & Master Distiller

Relaterat innehåll