Pressmeddelande -

Gothenburg Horse Show 31 mars – 4 april 2021

Med bara sex månader kvar till den 45:e upplagan av Gothenburg Horse Show och världscupfinalerna i hoppning och dressyr pågår planeringen i en annorlunda omvärld.

Mycket är osäkert just nu men ambitionen är helt klar, säger Erika Olsson på Got Event, projektledare för GHS. Vi planerar för att genomföra Gothenburg Horse Show 2021 och arbetar nu intensivt med att göra det säkert och i enlighet med myndigheternas rekommendationer för deltagare, funktionärer och övriga intressenter i den nya, föränderliga omvärlden vi lever i.

Gothenburg Horse Show arrangerar världscupsfinalerna i hoppning och dressyr 2021 på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet. FEI tvingades ställa in 2020 års världscupfinaler som skulle gått av stapeln i Las Vegas, och är nu mycket angelägna om att genomföra 2021 års upplaga.

Vi är i ständig kontakt med FEI och följer noggrant utvecklingen av kvalserien som planeras starta i Vilhelmsborg 14 oktober och i Lyon 28 oktober för dressyr respektive hoppning, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show. Vi har även kontinuerlig dialog med våra arrangörskollegor i Europa och tar del av värdefulla erfarenheter från deras evenemang.

Got Event, som står som arrangör för Gothenburg Horse Show, samlar viktig kunskap om att öppna arenor under en pågående pandemi.

- Det spelas både nationell och internationell fotboll på våra arenor, säger Lotta Nibell, vd Got Event.  I helgen startade också Frölunda sitt SHL-spel i Scandinavium. Matcherna är än så länge utan publik men vi hoppas få öppna läktarna successivt och har en intern arbetsgrupp som nu blir specialister på att driva säkra evenemang, även under pågående Covid-19 pandemi. Dessa erfarenheter och kunskaper ska givetvis överföras till Gothenburg Horse Show som är vårt eget evenemang. Vi ska också komma ihåg att Gothenburg Horse Show, som är ett av Göteborgs största årligt återkommande evenemang, är viktigt för hela staden då det genererar betydande intäkter till en hårt drabbad besöksnäring. Vår förhoppning är verkligen att vi får en påskhelg i Göteborg fylld med hästar!

Biljettsläpp planeras till december 2020. 

Har du fler frågor – se gärna vår FAQ på gothenburghorseshow.com/mer-information/faq/

Tomas Torgersen, Tävlingsledare Gothenburg Horse Show

tomas.torgersen@ellberga.com 0761-96 83 23

Erika Olsson, Projektledare Gothenburg Horse Show

erika.olsson@gotevent.se 0709-73 56 00

Lotta Nibell, vd Got Event

lotta.nibell@gotevent.se 031 - 368 43 70 

Ämnen

  • Evenemang

Kategorier

  • gothenburg horse show

Regioner

  • Göteborg

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Det är ett samarrangemang mellan Got Event och Svenska Ridsportförbundet tillsammans med Internationella Ridsportförbundet, FEI.

2021 års tävlingar genomförs 31 mars-4 april.

www.gothenburghorseshow.com