Gå direkt till innehåll
Paulig spår rekordsommar för grillning

Pressmeddelande -

Paulig spår rekordsommar för grillning

När konsumenterna stannar hemma istället för att resa, får den goda maten lagas på hemmaplan. På livsmedelsföretaget Paulig, som äger bland annat varumärket Santa Maria, förbereder man sig nu för en sommar där grillen plockas fram lite oftare än vanligt. 

Sommaren 2018 rådde ett omfattande grillförbud och många företag såg BBQ-relaterade produkter stå kvar på hyllorna. Men den här sommaren kommer med stor sannolikhet att bli annorlunda.

- Vi vet att man, speciellt under sommaren, vill samlas kring goda måltider och skapa minnen som lever kvar även under den mörkare årstiden. I den mycket speciella situation som vi nu befinner oss i, tror jag att det här är extra viktigt. Vi på Paulig kan bidra med det vi gör bäst och det är att skapa positiva upplevelser med fantastiska smaker, som förenar människor, säger Eva Berglie, Kommunikationschef, Paulig Scandinavia & Central Europe.

Att samlas är dock en utmaning under rådande omständigheter. Så hur kan man uppfylla den sociala aspekten av måltiden även den här sommaren?

- Utnyttja de tekniska kanaler som vi har idag. Varför inte ses vid grillen över Facetime med mormor och morfar? Det gäller att vara uppfinningsrik. Kom också ihåg att de som sitter ensamma och tillhör en riskgrupp behöver vårt stöd nu mer än någonsin, avslutar Eva Berglie.

Grillning i siffror

  • 81 % av svenskarna gillar att grilla.
  • 1,8 grilltillfällen per vecka blir det för genomsnittssvensken under sommarmånaderna.
  • Genomsnittssvensken äger 1,5 grillar.
  • 47 procent av svenskarna anser att de blir gladare av att grilla än av annan matlagning
  • 62 procent mår som bäst av att grilla tillsammans med familj och vänner.
  • 50% väljer att grilla grönsaker som huvudrätt.

Källa: ICAs Grillrapport 2020ICAs Grillrapport 2018

Ämnen

Kategorier


Det familjeägda företaget Paulig grundades år 1876 när Gustav Paulig inledde sin affärsverksamhet i Helsingfors. Idag erbjuder Paulig kaffe, matkoncept, kryddor, växtbaserade produkter och snacks. Företagets varumärken är Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green och Poco Loco. Paulig har verksamhet i 13 länder och omsättningen 2019 var 921 miljoner euro. Koncernen har cirka 2100 anställda. www.pauliggroup.com

Kontakter

Eva Berglie

Eva Berglie

Presskontakt Kommunikationschef +46 708 99 19 37

Paulig - Santa Maria, Risenta

Paulig är ett familjeägt livsmedelsföretag som vill skapa en ny, hållbar matkultur - för både människa och planet. Paulig erbjuder smaker i alla former: kaffe och drycker, Tex Mex och kryddor, snacks och växtbaserade alternativ. Företagets varumärken är Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco och Zanuy. Pauligs omsättning uppgick 2022 till 1,1 miljarder euro. Företaget har 2 300 passionerade medarbetare i 13 länder som alla samlas kring syftet For a life full of flavour. www.pauliggroup.com

Paulig - Santa Maria, Risenta
Argongatan 2D
431 53 Mölndal
Sweden