Pressmeddelande -

Gymnasieelever med distansundervisning erbjuds matlådor

Växjö kommun kommer nu tillhandahålla matlådor till de gymnasieelever som studerar på distans på Växjös kommunala gymnasieskolor Teknikum, Kungsmad och Katedral. Från och med onsdag 15 april kommer elever och vårdnadshavare kunna hämta mat på sin skola.

Det kommer gå till så att eleven beställer matlådor via en ny e-tjänst som ska vara igång på tisdag nästa vecka. Matlådorna tillagas av kommunens måltidsorganisation och kan sedan hämtas upp på den gymnasieskola där eleven normalt går. Utlämning sker vid skolkökets varuintag, måndag till fredag kl. 10.30-13.30.

I e-tjänsten anger eleven eventuell specialkost och vilka dagar hen vill hämta mat. Man kommer kunna hämta 1-3 portioner per tillfälle men max fem portioner per vecka.

-Vi vet att många familjer har det tufft just nu, därför känns det viktigt för oss att kunna erbjuda ett kostnadsfritt mål per dag för de som har behov, säger Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande.

Varje vecka kommer minst fem maträtter att erbjudas varav de flesta kommer vara vegetariska. För att minska ner antalet varianter av måltider kommer dock all mat som tillagas var fri från laktos, fisk- och skaldjur samt fläskkött. Specialkost kommer att erbjudas de elever som normalt sätt har beviljad specialkost, detta måste dock beställas i e-tjänsten.

-Vi har valt att anpassa menyn till maträtter som är lämpliga att frysa samt uteslutit vissa råvaror för att undvika specialkost och skapa valfrihet för fler. Jag är stolt över det stora engagemang som våra medarbetare visat för att kunna erbjuda mat till våra gymnasielever med distansundervisning, säger Anneli Ekstedt, verksamhetschef på måltidsorganisationen. 

Beställning med hjälp av e-legitimation
Information och instruktioner kommer skickas ut till eleverna via respektive gymnasieskola under morgondagen. Via e-tjänsten kan eleven eller vårdnadshavaren från och med nästa vecka logga in med hjälp av e-legitimation för att göra sin beställning. Om e-legitimation saknas kommer beställning kunna göras via gymnasieskolans administratörer. 

För mer information och intervjuer
Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, 0470-433 84 eller 0709-83 44 16
Anneli Ekstedt, verksamhetschef på måltidsorganisationen, 0470-413 38

Ämnen

  • Utbildning

Kategorier

  • förskola och skola

Regioner

  • Växjö

Kontakter

Damla Mol

Presskontakt Pressansvarig Växjö kommun 0470- 419 61

Relaterat innehåll