Gå til indhold
Subaru fremstiller verdens sikreste biler

Pressemeddelelse -

Subaru fremstiller verdens sikreste biler

Den japanske producent af firehjulstrukne personbiler, Subaru, har en målsætning om, at fremstille verdens sikreste biler. Nu har også den amerikanske organisation IIHS samlet resultaterne fra sidste års sikkerhedstester og på ny kategoriseres alle Subaru-modeller på det amerikanske marked som ”Top Safety Pick”. Det betyder, at Subaru opretholder sin position som det eneste bilmærke, der år efter år får udnævnt alle deres bilmodeller som de bedste i deres klasser.

Det er forsikringsorganisationen ”The Insurance Institute for Highway Safety” som siden 2006 har sammenholdt og klassificeret bilerne. Forsikringsselskaber har om nogen interesse i, at deres kunders biler er sikre. Derfor er resultaterne i netop IIHS af stor betydning også internationalt, for Subaru bygger deres biler til verdensmarkedet og bilerne er i det store hele ens overalt på jorden.

Bilerne klassificeres af IIHS på ægte amerikansk vis efter deres sikkerhedsmæssige egenskaber. Ud af den samlede portefølje af biler udvælges et lille antal (64 i 2020), som enten klassificeres som Top Safety Pick eller Top Safety Pick+ (23 i 2020) heraf satte Subaru sig på hele 4 placeringer – foruden XV, Forester og Outback modtog også Legacy (som ikke sælges i Europa) udmærkelser. ”TSP+” betyder, at foruden en kollisionssikker grundkonstruktion har bilerne også velfungerende førerassistentsystemer, herunder automatisk nødbremse med fodgænger genkendelse.

Efter sidstnævnte klassificering er det, set med danske øjne og i forhold til de biler, der markedsføres herhjemme, interessant, at i kategorien for mellemklassebiler finder man Subaru Outback. Og i Top Safety Pick+ kategorien for små SUV’er (de har et andet forhold til bilers størrelse i USA) indgår Subaru Forester, som er klart den mest populære af Subarus biler på det danske marked.

Related links

Emner

Kategorier


SUBARU Nordic AB har aktiviteter i Danmark herunder Færøerne og Grønland, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen. I 2005 lå det samlede salg for de seks lande på under 1000 biler, men et målrettet arbejde har givet en fremgang på mere end 800 procent, idet 2013 bliver nyt rekordår for Subaru Nordic med et samlet salg på mere end 8.000 enheder.

SUBARU har i vores nabolande, Tyskland og Sverige, de mest tilfredse bilejere ifølge de største forbrugerundersøgelser.

Kontakt

Niels Thaning

Niels Thaning

Pressekontakt Salgsdirektør Danmark, Færøerne og Grønland +45 31 47 04 02

Relateret materiale

Confidence in Motion

Subaru har altid været med forrest, når det handler om udviklingen af miljøvenlige køretøjer og nye teknologier. Denne profil bliver nu endnu tydeligere i Norden med verdens første Boxerdiesel med Lineartronic (Automatgearkasse).

Subaru er kendt som verdens største producent af Boxer-motorer, som har ligget i alle modeller siden 1958, hvor den første Subaru 360 kørte af samlebåndet. Det symmetriske firehjulstræk, som for mange er synonymt med SUBARU, blev introduceret i 1972, modellen Subaru Outback fejrede sit 20-års jubilæum i 2015. Tilmed kunne Subaru i 2016 fejre 50 års-jubilæum for produktion af Boxer-motorer, og i 2018 fejere vi 60 år som bilfabrik.

Subaru er verdensførende på produktion af firehjulstrukne biler, med en margen på hele 25% ned til Audi og 50% til Landrover, på de næste pladser.

Subaru produceres af Subaru Corporation. Subaru Corporation står 100 % for fremstillingen af biler. Fuji Heavy Industries er aktive inden for en række forskellige industrier, der - præcis som bilindustrien - fortsætter med at udvikle mere miljøvenlige alternativer. Andre eksempler på industrier, som FHI er virksomme indenfor er: vindkraft, flyindustrien og batteri-teknologi.

Subaru har et erklæret mål om at bygge de mest sikre biler, og kan som eneste mærke prale af at have alle deres modeller med, i den Amerikanske sikkerhed organisation IIHS´s Top Safty Pick + opgørelse.
Den nye Subaru XV og søster modellen Impreza, er i Euro Ncap kåret til den højst præmieret, og dermed sikreste bil i klassen Small Family car i 2017

Subaru Corporation har fabrikker i Gunma, Japan og Lafayette, USA. I 2017 producerede Subaru i alt 1.033.000 biler af modellerne: Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ og Levorg

Subaru Danmark
BOX 21041, Starrvagän 15
200 21 Malmö
Sverige
Besøg vores andre nyhedsrum