Nyt busnet i Randers Kommune fra 28. juni 2020

I sommeren 2020 fik Randers Kommune et helt nyt busnet og nye køreplaner. Det nye busnet omfatter samtlige ruter i Randers Kommune. På nogle ruter er der sket store ændringer, på andre ruter er der kun sket få justeringer. Enkelte ruter fik nye rutenumre. 

Det nye rutenet blev indført for at binde kommunen bedre sammen og for at ensarte serviceniveauet på tværs af kommunen.

Randers by

Bybusnettet i Randers by blev ændret helt. De nye bybuslinjer er nu i højere grad tilrettelagt sammen med de øvrige regional- og lokalruter, så de sikrer en bedre sammenhæng i den kollektive trafik. Regional- og lokalbusserne supplerer derfor nu bybusserne, og tilsammen danner de det nye rutenet i Randers by. 

Bybusnettet i Randers by blev også ændret, så der nu er en bedre betjening af nye byudviklingsområder, fx Dronningborg. Samtidig er der lavet en række a-buslinjer, som sikrer hurtig og direkte betjening på de mest benyttede strækninger.

Randers Kommune

Det samlede rutenet i Randers Kommune er tilrettelagt ud fra servicemål for betjening efter byernes størrelse. Ruterne består samtidig af flere direkte busser mellem de store byer, suppleret af Flexbus og Flextur.

Læs mere om Flexbus og Flextur i Randers Kommune

Se kort over Randers by og Randers Kommune nederst på siden.

Kort over Randers by.

Klik på kortet for at se det i stor størrelse.

Kort over Randers Kommune.

Klik på kortet for at se det i stor størrelse.