Gå direkt till innehåll
Svenska Cykelstäder leder cykeltur i Stockholm på Crescents nya smarta elcyklar. Modellen Ellie i mitten.
Svenska Cykelstäder leder cykeltur i Stockholm på Crescents nya smarta elcyklar. Modellen Ellie i mitten.

Pressmeddelande -

​Ny låsningsfri bromsteknik: Crescents smartcykel kopplar grepp om vintervägarna

Intresseorganisationen Svenska Cykelstäder bjöd i början av februari in till ett svenskt förevent för Winter Cycling Federation, vars årliga kongress för vintercykling snart går av stapeln i Finland.

Delegaterna tog en cykeltur genom Stockholm på några av Crescents nya smarta elcykelmodeller som lämpar sig utmärkt för vintercykling. Snart lanseras Ellie, en uppkopplad elcykel tillverkad i Crescents fabrik i Varberg. Ellie är bland annat utrustad med världsledande ABS-teknik samt med Koppla – ett system med smarta funktioner i egen app.

”Det är med stolthet vi kan visa utländska delegater att Sverige är först med smarta elcyklar, som dessutom är ’närproducerade’”, säger Emil Törnsten som är verksamhetsledare i Svenska Cykelstäder. ”En elcykel med säkrare inbromsning gör det lättare att cykla på vintern. I framtiden kan dessa funktioner som höjer stöldsäkerheten och dessutom hjälper dig kolla batteri, cykelposition och rutter mycket väl bli en ny standard för kvalitetselcyklar.”

Svenska Cykelstäders målsättning är att öka andelen cykelresor, förbättra förutsättningarna för att cykla och höja cyklingens status bland de aktörer som är aktiva inom transportsektorn på kommunal, regional och nationell nivå.

”Vi ser cykeln som ett verktyg för att uppnå större samhällseffekter – hälsa, klimat, framkomlighet och tillgänglighet i städer. Elcykeln är ett väldigt bra insteg för folk att ställa bilen och börja cykla,” säger Emil Törnsten.

Crescents nya smartcyklar lanseras i handeln i mars 2020.

”Det känns viktigt för oss på Crescent att komma med lösningar som gör det tryggare och säkrare att cykla. Den smarta uppkopplade cykeln är ett steg mot en ny och säkrare mobilitet i urbana miljöer – året om,” säger Johanna Smedberg, marknadschef på det svenska familjeföretaget Cycleurope som ligger bakom Crescent.

Winter Cycling Congress 2020 pågår den 5-7 februari i Joensuu, Finland.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Johanna Smedberg

Johanna Smedberg

Presskontakt Marknads och Affärsutvecklingschef Cycleurope Sverige AB Presskontakt för varumärkena Crescent, Monark, Sjösala, Tec och Spectra i Sverige. 0340-861 68

Cykelspecialister sedan hundra år

Genom varumärkena Crescent, Monark, Sjösala, Spectra och Tec bidrar Cycleurope Sverige till en aktiv livsstil på cykel.
Cycleurope är Nordens största och ett av Europas ledande företag inom cyklar och uppkopplade elcyklar. Vi designar, utvecklar och bygger våra produkter i Varberg, Sverige. Våra produkter är nutidens och framtidens mobilitet. Elcykeln, som erbjuder aktiv mobilitet för alla, utgör svaret på samhällsutmaningar som grön omställning, folkhälsa och livskvalitet. Upplev elcykeleffekten!