Gå til indhold
XC40 Recharge 3D Unity Template Collage
XC40 Recharge 3D Unity Template Collage

Pressemeddelelse -

Volvo Cars Lancerer Innovationsportal

Volvo Cars lancerer åben Innovationsportal, der giver eksterne udviklere mulighed for at byde ind på udviklingen af fremtidens biler. 

Et meget stort udbud af apps af høj kvalitet, et lettere og mere bekvemt ejerskab samt endnu sikrere biler: Dette er nogle af de ambitioner, som Volvo Cars ønsker at opnå med sin nystartede innovationsportal. Portalen stiller en bred vifte af ressourcer og værktøjer gratis til rådighed, så eksterne udviklere kan skabe nye, innovative tjenester og apps til bilerne. Ved hjælp af en bredere funderet udvikling af software og tjenester til sine produkter, sigter Volvo Cars mod at øge kundernes muligheder for at gøre deres Volvo-biler mere personlige.

Portalens ressourcer er ikke kun nyttige for udviklere, men også for forskere, teknologi 'nørder' og andre it kyndige. Ved at stille ressourcerne til rådighed fortsætter Volvo Cars sin lange tradition med at dele viden og forskning for at bidrage til sikrere veje for alle.

”Vores biler bliver stadig smartere og mere opkoblet, og dermed kommer en stigende efterspørgsel efter apps og tjenester blandt vores kunder,” udtaler Henrik Green, teknologichef hos Volvo Cars. "Ved at gøre disse ressourcer offentligt tilgængelige støtter vi udviklere i og uden for vores virksomhed og samarbejder med de bedste af de bedste inden for deres områder."

Emulator genskaber Android Automotive-operativsystemet

De ressourcer der er tilgængelige i innovationsportalen indbefatter en såkaldt emulator, der genskaber Android Automotive-operativsystemet og Google-apps, der bruges i nye Volvo-biler, hvilket giver udviklere en nøjagtig oplevelse af systemet på deres computer. Denne emulator er et nyttigt værktøj til at hjælpe appudviklere med at designe, udvikle, teste og udgive apps direkte på Google Play i bilen.

Platformen vil også omfatte softwaren Extended Vehicle API og markerer dermed første gang Volvo Cars tilbyder offentligheden en API. Forudsat kundernes samtykke, giver API'en udviklere og andre tredjeparter adgang til bilens data  - som f.eks. lade-/brændstofniveau og kilometerstand – med henblik på udformning og levering af nye tjenester. Yderligere data og datakilder vil blive gjort tilgængelige over tid.

Andre ressourcer inkluderer et LiDAR-datasæt og en mulighed for at downloade en tredimensionel produktionsmodel af den fuldt elektriske Volvo XC40 Recharge. LiDAR-datasættet frigives i samarbejde med Luminar, der er førende inden for LiDAR hardware- og softwareteknologi til bilindustrien, og Duke University. 

Samarbejde med Unity

Hi-fi 3D-bilmodellen er udviklet i samarbejde med Unity, virksomheden bag verdens førende platform til oprettelse og drift af realtids 3D-indhold. Unity bruges af kreative fagfolk, der spænder fra spiludviklere til kunstnere, arkitekter, filmskabere og bildesignere. Bilmodellen og et ledsagende 3D-miljø er velegnet til brug i visualiseringsapplikationer, virtual reality, filmoplevelser og bilkonfiguratorer. Disse ressourcer er også tilgængelige som basisværktøjer på Unitys udviklerhub, hvor millioner af Unity-brugere får adgang til vejledninger i, hvordan skabelonen bruges.

Innovationsportalen vil vokse kontinuerligt med flere og flere ressourcer over tid. Inden for de næste par måneder frigives en fuldt funktionel 3D-bilmodel. Den indeholder digitale replika af bilens fysiske sensorer, så brugerne kan teste sensordata til forsknings- og uddannelsesformål. Udviklere vil også være i stand til at bruge modellen til at opfinde nye funktioner og tjenester.

Besøg siden nu ved at følge dette link:  https://developer.volvocars.com/ 

Related links

Emner

Kategorier


Volvo Cars i 2022
Volvo Car Group registrerede et driftsresultat på 23,3 milliarder SEK. Omsætningen i 2022 beløb sig til 330,1 milliarder SEK, mens det globale salg nåede op på 615.121 biler.

Om Volvo Car Group

Volvo Cars blev grundlagt i 1927. I dag er det et af de mest velkendte og respekterede bilmærker i verden med salg i omkring 100 lande. Volvo Cars er børsnoteret på børsen Nasdaq Stockholm, hvor det bliver handlet under “VOLCAR B”. Volvo Cars har siden 2010 været ejet af kinesiske Zhejiang Geely Holding.

Volvo Cars har til formål at give kunderne en premium-oplevelse og en frihed ’to move in a personal, sustainable and safe way’. Dette afspejles i ambitionen om at blive en fuldt elektrisk bilproducent inden 2030. Volvo Cars forpligter sig også til en løbende reduktion af sit CO2-fodaftryk med ambitionen om at være en klimaneutral virksomhed inden 2040.


I december 2022 beskæftigede Volvo Cars cirka 43.200 fuldtidsansatte. Volvo Cars’ hovedkontor, produktudvikling, marketing og administration er hovedsageligt placeret i Göteborg, Sverige. Virksomhedens primære bilproduktionsanlæg er placeret i Göteborg (Sverige), Gent (Belgien), South Carolina (USA), Chengdu, Daqing og Shanghai (Kina). Volvo Cars’ R&D og design foregår i Göteborg (Sverige), Camarillo (USA) og Shanghai (Kina).


Kontakt

Rikke Aagaard Petersen

Rikke Aagaard Petersen

Pressekontakt Communications & Event Manager +45 28101200
Laura Finnemann

Laura Finnemann

Pressekontakt PR & Marketing Student Assistant

Relateret materiale

Freedom to move in a personal, sustainable and safe way

Volvo Car Denmark A/S blev grundlagt i 1929, og vi er i dag det nationale salgsselskab og den officielle importør af Volvo personbiler i Danmark. Volvo Car Denmark A/S har 18 autoriserede salgslokationer og 32 servicelokationer.
Vores brand promise er omdrejningspunktet i hele vores forretning: "We understand you. We protect what is important to you. We make you feel special". Vores biler er ”Designed around you”, hvad end det gælder bilernes funktionalitet og design, kreative tilgange til service, eller nye banebrydende innovationer, der gør hverdagens kørsel lettere. Vi har en lang og stolt tradition for skandinavisk design og et stort fokus på komfort og sikkerhed, hvilket har placeret os som et af de førende Premium bilbrands i Danmark.

Volvo Car Denmark A/S
Vandtårnsvej 62
2860 Søborg
Danmark