Gå direkt till innehåll
I påsk får Kävlinges äldre en kasse med extra gott.
I påsk får Kävlinges äldre en kasse med extra gott.

Pressmeddelande -

​Kävlinges äldre får extra godsaker i påsk

Ensamheten bland de äldre kommer att bli stor i påsk, eftersom isolering på grund av Covid-19 hindrar många av dem att umgås med anhöriga. Ensamhet kan bidra till bristande aptit. Samtidigt är det just nu viktigare än någonsin för äldre att äta ordentligt för att upprätthålla ett bra immunförsvar. För att sprida lite glädje och god aptit har Kävlinge kommun och Livsmedelsakademin beslutat att packa en kasse med godsaker som ska levereras till de äldre som bor hemma och får hemtjänst.

-Nu gäller det att hitta lösningar och få upp matlusten hos alla de som är isolerade i sina hem, det är viktigare än någonsin, konstaterar Lotta Törner, vd på Livsmedelsakademin.

Kassens innehåll är sponsrat av privata företag och Kävlinge kommun. Orkla, bjuder på Liva Svartvinbärsdryck Protein, Nugatti nötsmör och Ballerina koladröm. Veg of Lund bjuder på en MyFoodie, ett nyttigt mellanmål som är bra för de äldre. Kockar i Måltidsservice i Kävlinge kommun bakar berikat bröd och berikade kakor.

Kassen kommer att delas ut till 400 hushåll i Kävlinge kommun.

-Vi vet att många kommer att vara ensamma i påsk. Kävlinge kommun vill därför kunna förgylla tillvaron lite och dela ut en Goodiebag med goda matvaror med extra näring till samtliga som har hemtjänst i kommunen, säger Ann-Louise Christenen, sektorschef Omsorg i Kävlinge.

Välkommen att vara med när påsarna packas och delas ut

Påsarna packas av kommunens frivilliga på eftermiddagen onsdag 8 april. Media är välkomna kl. 14.00. Adress: Billingshäll, Högalidsvägen 33, Kävlinge

Kontakta Ellen Hugosson, måltidsutvecklare i Kävlinge om du är intresserad av att vara med vid packning eller vid leveransen, ellen.hugosson@kavlinge.se ,tlf 046 – 73 90 27

Kontakta Lotta Törner, vd på Livsmedelsakademin om du vill veta mer om Nollvisionen för undernäring hos äldre på Livsmedelsakademin, lotta.torner@livsmedelsakademin.se, tlf 070-580 59 09.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Livsmedelsakademin arbetar med frågor som är större än vad den enskilde aktören själv kan driva. Vi skapar unika samarbeten kring komplexa frågeställningar, med fokus på näringsliv, akademi och samhälle. Med utgångspunkt i den skånska livsmedelsproduktionen och i starkt samarbete med andra kluster, bidrar vi till den regionala utvecklingen genom att arbeta med frågor som är nationella, regionala och globala. Därmed skapar vi en långsiktigt hållbar, konkurrenskraftig och innovativ livsmedelsnäring.Läs mer på www.livsmedelsakademin.se

Om Nollvisionen för undernäring hos äldre

Nollvisionen för undernäring hos äldre är ett projekt där 13 privata företag, offentliga organisationer och forskningsinstitutioner samarbetar i en innovationsmiljö för att få bort undernäringen hos de äldre som bor hemma. Projektet består av testpiloter och kunskapsbyggande insatser i Kävlinge kommun och stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör i Stockholm. Målet är att efter fem år ha en arbetsmodell som ger en långsiktig hållbar lösning som 100 svenska kommuner ska vilja och kunna använda. Projektet leds av Livsmedelsakademin och finansieras av Vinnova. 

Kontakter

Sara Fredström

Sara Fredström

Presskontakt Kommunikationschef 079-304 0697
Ingrid Landgren

Ingrid Landgren

Presskontakt T.f. vd 070-542 80 55

Relaterat innehåll

För en innovativ, konkurrenskraftig och hållbar livsmedelsnäring

Livsmedelsakademin arbetar med frågor som är större än vad den enskilde aktören själv kan driva. Vi skapar unika samarbeten kring komplexa frågeställningar, med fokus på näringsliv, akademi och samhälle.

Med utgångspunkt i den skånska livsmedelsproduktionen och i starkt samarbete med andra kluster, bidrar vi till den regionala utvecklingen genom att arbeta med frågor som är regionala, nationella och globala. Därmed skapar vi en långsiktigt hållbar, konkurrenskraftig och innovativ livsmedelsnäring.

Vi ska vara den bästa plattformen för samverkan mellan olika intressenter som vill arbeta med mat, dryck och måltider. Genom bland annat spaningar och nätverk identifierar vi de frågeställningar vi ska driva. Våra möten, aktiviteter, nätverk och innovationsgillen skapar unika mötesplatser, bryter barriärer och får det oväntade att hända. Vi skapar värde genom att driva projekt som stödjer vår vision och verksamhetsidé i öppna och inkluderande processer som bygger långsiktigt förtroende.

Våra partner och samarbetspartners är företag, organisationer, myndigheter, universitet och högskolor som representerar hela livsmedelsnäringen.

Akademin bildades 1994, på näringslivets initiativ. Bakgrunden var det förestående svenska EU-inträdet och den ökade internationella konkurrensen. Vi växte snabbt till ett väl fungerande nätverk med stort engagemang från näringsliv, forskning och samhälle.

Livsmedelsakademin
Mobilvägen 10
22362 LUND
Sweden